29 February 2012

Teringin Cuppies

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ



 السلام عليكم 





Saya mengidam cup cakes... Thanks my friend pi tolong belikan.. Area Dataran Sunway xdek dah jual cup cakes.. Ni dia pi cari kat The Curve.. :) THank uuuuu...

Mummy Haza x amik semua, amik 2 bijik jek, yg coklat ngan hazelnut tu, bawak balik umah potong 4 share ngan my mom & my buddies.. My mom x berapa makan kek2 manis ni.. :D

Ok thanks singgah :)






 sudi clicks?? :D

Fakta Menarik 29hb Februari

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ






 السلام عليكم 


Mummy Haza nak ucapkan...


Februari...




& Welcome Mac...


Menarik tarikh ini, 29th Februari



29 Februari

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
 

29 Februari merupakan hari ke-60 dalam tahun lompat menurut kalendar Gregory
Tinggal 306 hari sebelum memasuki tahun selepasnya.


Mengikut takrif, tahun yang mengandungi 29 Februari dikira tahun lompat. Hanya 
terdapatnya tarikh ini kira-kira setiap empat tahun dalam tahun-tahun yang mempunyai 
angka yang boleh dibahagikan dengan empat tanpa baki, seperti 199219962004 kecuali 
tahun-tahun abad.

Tahun abad, iaitu tahun yang berakhir dengan dua angka sifar (180019002000, dll), 
ukan tahun lompat kecuali ia boleh dibahagikan dengan 400 tanpa baki. Mengikut ISO 8601
tahun-tahun yang boleh dibahagikan dengan empat tanpa baki kini merupakan tahun lompat, 
walaupun terdapat cadangan bertentangan yang meluas. Ini bermaksud bahawa tahun 2000 
adalah tahun lompat, termasuk 2400 dan 2800, akan tetapi 1800 dan 1900 bukannya 
tahun lompat, termasuk 2100, 2200 dan 2300.

Oleh sebab itu, hari lompat tidak semestinya jatuh pada hari Ahad. Sebagai contoh, sekiranya 
29 Februari jatuh pada hari Ahad, anda boleh menjangka bahawa ia juga akan jatuh pada hari 
Ahad sekali lagi selepas 28 tahun. Akan tetapi sekiranya adanya tahun abad dalam tempoh 
28 tahun tersebut, pola ini akan diganggu.

Kalendar Gregori mengulang diri setiap 400 tahun, dan terdapatnya 97 hari lompat dalam 
tempoh tersebut. Oleh sebab 400 mempunyai baki apabila dibahagikan dengan 97, hari lompat 
tidak boleh jatuh pada hari yang sama dengan sama rata.

Hari lompat jatuh 13 kali pada hari Ahad dalam tempoh 400 tahun kini, dan oleh sebab itu, 
terdapat hari lompat pada hari Ahad setiap 30.8 tahun. Sebaliknya, hari lompat jatuh pada 
hari Isnin 15 kali dan merupakan kira-kira sekali setiap 26.7 tahun.




<<Februari 2012>>
AhIsSeRaKhJuSa
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829
MMXII

Nak tahu Peristiwa2 tg terjadi tarikh ini, klik SINI...







sudi clicks?? :D

28 February 2012

27 weeks

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 


 السلام عليكم 





 IAmPregnant Ticker







 sudi clicks?? :D

Peraduan Kumpul Huruf & Menang | Dutch Lady

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


 السلام عليكم







Utk para peminat peraduan macam acik Haza, ekekeke... ade new contest 
Peraduan Kumpul huruf & Menang 
dari Dutch Lady yek... Date 1st Mac - 30 Apr 2012..

Cepat2... :)

Nak download contest form di SINI



 sudi clicks?? :D

28hb Feb

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


 السلام عليكم 






Hari ni 28hb Feb kan...
Saya punye seorang abang yg lahir tarikh ni... (1980)
Arwah Nyah...
Mohd Fitri namanye..
Dah 16 tahun arwah pergi tinggalkan kami..
Masa tu mummyHaza masih dalam tingkatan 2 (14 tahun), arwah pulak pergi masa usia 15 tahun..
Beza kami cuma setahun jek.. Kami rapat...
Arwah dalam golongan OKU (paralyze dari pinggang ke kaki akibat demam panas masa usia 9 tahun- sekolah tahun 3)
Saya masih boleh bayangkan macam mane arwah depressed dr seorang yg normal ke OKU.. 


sedih



Sekian, terima kasih singgah pepagi hari ni... :)







 sudi clicks?? :D

27 February 2012

Posing Mr ANYAU

Salam....

Tadi ikut my friend Jenny pergi petshop.. saya beli sepeket makanan ringan flavor salmon utk si Anyau. Hikhikhik rupa2nye saya jarang beli benda2 mcm ni utk Anyau.. teruk betul saya...

Jom tengok gambar Anyau menikmati junk food ni..  susah nak snap gambar anak bulu saya ni, haaaiiihh...
Dah sesangat comot Anyau ni..

Mmmm... bila la agak nye kali terakhir dia di mandikan yek?? hiissss



































Ok, Babai..


Published with Blogger-droid v2.0.3

Weekend saya

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ



 السلام عليكم



Alhamdulillah saya dah settle semua (bab kenduri tahlil) weekend lepas... Cuma minggu ni saya perlu rushing balik ke kampung balik Jumaat ni TANPA husband di sisi, Sabtu ni nak buat 1 lagi kenduri doa selamat buat my mom, parent in law + my aunty...

My family akan pergi umrah Ahad ni, so saya agak busy sebab hubby pulak ke Beijing.. Balik ke M'sia Ahad malam pulak, so terpaksalah saya pulang ke kg bersama my brother & sister...


Semoga perjalanan my parents selamat pergi & balik, InsyaAllah...




 sudi clicks?? :D

25 February 2012

@ Kampung

Salam...


Kami kat Kampung, ibu tengah masak untuk lunch :)


Babai


Published with Blogger-droid v2.0.3

24 February 2012

Comel | Yusry & Lisa

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ



 السلام عليكم 



Entry before bed... Alololo comel... :D




Good everyone...



 sudi clicks?? :D

Seminar @ THONEH | photo

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ




 السلام عليكم 


Hi, nak taruh gambar jek.. Malas nak nulis panjang2.. Nak pi packing baju, nak balik kg ni.. :)
Tadi mummyHaza ke PJ, hospital mata tu sebab attended course Prevention Infection by 3M co.

Speaker : Ms Deborah (dari 3M, US), Ms Roazalina (3M, Malaysia) & Matron Nur Sabrina Beh (THONEH)

Attended course / seminar / workshop ni penting bagi kami warga MISI sebab yearly renew license. Kena kutip point gitu... :D 

Al-maklumla mak cik ni nak bercuti panjang nnt (confinement).. so, kena pi kutip dari sekarng... Klu idak mak cik jadi mem je la kat umah sebab xdek lesen :p





 Teruja jumpa member lama dari Assunta dulu.. sekarang si Azie ni keje kat Prince Court.. Saya datang dengan my best friend kakak si baju merah, Kak Azra..



 Talk by Matron Nur Sabrina Beh ~ Conjunctivitis




 Yg ni pulak Ms Deborah, from US, beliau adalah seorang Operation Theatre Nurse, dah >30 tahun.. Still scrub case.. Cayalah.. seusia service dia dengan umur i... :)



 Last but not least, ade sedikit demo, barangan dari 3M.. Compare dengan yg ade di Malaysia ni, produk 3M bagus tau :)




Ok, thanks singgah yek... :)




 sudi clicks?? :D

Kemenangan x di jangka | won RMK/Hamoni

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ



 السلام عليكم 







Alhamdulillah.. Balik dari Seminar tadi, mak kate ade parcel ABX sampai.. Saya terkejut sebab xdek beli ape2 barang dr online.. Hikhikhik bila di bukak, laaa... ade hadiah dari RMK product.. ie RMK Massage Balm, RMK Dusty Bright Eyes (warna coral brown) & RMK Off Oil Paper... suka2.. Me won Peraduan RMK / Majalah Harmoni rupanye.. Serius dah x ingat bila hantar :) Syukur kemenangan di hari Jumaat.. :')






sudi clicks?? :D

Kurang Benar

Salam....


Hishishis... Ujan2 tghari mcm ni boleh pulak teringinkan KFC Krusher.... Hikhikhik macam kurang Benar eeek ;)


Published with Blogger-droid v2.0.3

40 hari dia tinggalkan kami

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ



 السلام عليكم




Dah 40 hari berlalu... Damai la kau di sana dik... Kak Yang tetap akan mengingati mu setiap saat.... 

Saya rindu dia.....


Ya Allah... KAU pelihara la roh nya, Ya Allah...












Auto Published : mummyHaza ade di THONEH, PJ (attend seminar)

23 February 2012

Kempen 3hari, Sebuah Buku

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


 السلام عليكم






Berusaha menghabiskan novel ini sekarang. Mummy punye kempen bukan cam kempen kerajaan suruh 1 bulan, 1 buku. Saya?. Kempen 3 hari, sebuah buku... hikhikhik

Lepas ni, ingat nak buat cam kak Nieza Juzer's Family m'Let go kan novel2 nyer bila dah terlebih byk... Dah banyak kali cakap ngan hubby suruh bawak saya ke library area Shah Alam tu... Ingat nak pinjam buku2 jek... xde la kena beli extra bookshelf utk koleksi novel yg terlebih tu :) 

Apa kan daya, weekend kami adelah rezeki di kampung ajek buat masa sekarang... InsyaAllah next time.. So, mummyHaza xperlu beli dah novel2 lepas ni... rabak poket i... :)



mode: tetiba me terIMBAU saat me seorang Librarian masa jaman sekolah2 dulu...
Nak tengok gambar?

Hikhikhik me duduk paling kiri (berbaju kurung grey)



Ok thanks singgah



sudi clicks?? :D

 

Copyright © mommyHaza Story. Designed by Whitey Mommy