28 November 2013

Burger Bakar / Ala Portugis



28.11.2013

السلام عليكم & Hi... 

Alhamdulillah. Kedai di food court telah beroperasi...

Nak merasa BURGER yang di BAKAR silalah ke mari ya. Cik x-MISI yang bakarkan daging burger anda (⌒_⌒) hehhehe


Posing pagi hari. Penat sangat... 
ヽ(●´∀`●)ノ



Alhamdulillah gini rupe burger bakar.
Gambar ikan bakar ala portugis nnt la me upload ya



Operasi dari 10am-10pm
Lot 6
Jom Makan Food Court
Bukit Jelutong, Shah Alam




 sudi clicks?? :D

25 November 2013

Pre-sunat treat??





السلام عليكم & Hi...

Ade ke??
Hehehe masih entry tentang bersunat. Maklomlah school holidaykan.. Dan yg confirm sesangat xdek makan angin untuk school holiday kali ni (๑-﹏-๑)
Sobsobsob sttrrroooottt*hembus ingus  dengan tisu*

Ok, me pon dah nak bekerja kembali. Hehhe so dek masa nak ke sana ke mari. Anak2 & my mom dah balik Tapah untuk 2-3 minggu ni.



Gambar ni, 2 hari sebelom anak2 bersunat. Sebenarnye xdekla berniat 'mengupah' sebab diorg setuju bersunat. (*´∇`*)
Ia lebih kepada niat mak ni, mungkin bz lepas ni (start keje), then anak2  pon akan berjauhan sementara. Lagi2 gugurl akan pulang ke kg ayah diorg. At least ade benda diorg nak main time school break ni.



My sister join sekali kami sebab dia pon akan balik ke kg. Si Icha ponnn akan tggl dengan uwan. Aziah will join me also (niaga di food court)



Happy la tu. Okeh, jaga bebaik barbie doll korang tu ya. Bermain dengan penuh sopan. Jangan bu balik sok, kepala doll ntah ke mana, tangan kaki dah x sepasang ya.



Abang irfan dah dapat ape yg dia hajati sekian lama. Nasib baik engkorang bukan jenis mintak mak bapak benda2 'aneh' macam X-box ke, klu idak pengsan mak.. Mane nak cari duit nakkk, huhuhu



Eh tiap kali me posing berdiri mesti nampak katik klu si Aziah snap pic, ggrrrrr 😡
Me berketinggian 165cm okeh. Berat? Jangan tanya! Hahahah



Happy 😄
Alhamdulillah xbanyak ragam. Beli setakat budget rm50 sorang, boleh tapi sekali setahun dengan mak korang hahaha
Nak ape2 yg menggunakan $ yg lebih, sila berurusan dengan apaknye 😆



Lepas dapat benda yg di hajati, mari kite makan. Mak dah berpeloh ni. Bawak anak 7 orang, gllluurppp 😂



Sekian. Dari me yg masih di kg. Esok mahu pulang sudah.



 sudi clicks?? :D

24 November 2013

the Day




السلام عليكم & Hi... 

Lokasi: Poliklinik Razi
Time appt: 9am
Charge: RM150 per head for Smart Clamp package (medication for home included)

Ini rupa Smart Clamp~gambar dr google

Ade link Dr Zubaidi mengenai Smart Clamp


4 orang akan jadi anak muda tengahari kang, kikiki

Bergambar depan klinik sebelum procedure.

Sekejap jek. Dalam 10minit kat dlm treatment room tu. My husband yg accompanied kedua2 anakanda. Arman keluar jek ke pintu sambil berkain pelekat biru, tersengih.. Alhamdulillah.. Dia cerita panjang. Katanye Arman jerit sikit jek masa Dr cucuk kasi bius (setempat) (*´∇`*) alololo sayang anak2 ibu..



Tapi bila dah sampai kat umah, diorg start sakit may be bius setempat tu dah habis kesan... Dah kasi pain killer & antibiotic syrup. Hopefully ok..



Pak cu (brother in law) yg buat tali gantungan ni utk ikat kain pelekat. Hehehe berbaring depan tv sambil main tab. Mmm budak2 sekarang.



Kusyuk. Kekadang datang sakit tu diorg nanges.. Kesian..



Arman..





 sudi clicks?? :D

Kenduri selesai, alhamdulillah



السلام عليكم & Hi...

Selesai sudah kenduri doa selamat malam tadi di rumah my parent in law..




Abah mengetuai membaca doa2 serta zikir..



Gambar malam tadi sebelum bersunat. (♡˙︶˙♡)



Di ruang dapor, kaum2 mokcik. Hehehe




Malam tadi punye menu simple,
Nasi
Kari Ikan merah
Ayam goreng bercili
Ikan kembong goreng
Telor asin
Ulam jering muda + sambal belacan
Apam polka dots. 



Mokcik & adik dia



Sekian, dari kami. Syukur semua selesai..



 sudi clicks?? :D

23 November 2013

Umbilical Cord



السلام عليكم & Hi...


Hi, bersiaran dari kg terchenta.
Bz, malam lepas Isyak ni ade doa selamat


Semalam masa mengemas2 wardrobe bebudak ni, terjumpa balik bakul bby yg me taruh brg2 baby mcm myk hangat, bedak, baby oil, krim etc.

Termasuklah tuam baby. Me praktikkan menuam perot bby dari 1st bby lagi. Lain negeri, lain cara kan. Xsilap me Pahang x buat tuam menuam ni.. (Adcording to my SIL la) Hehehe



Inila tuam perut anak2 me. Isi dalam tukar tiap kali ade anak baru. Cuma nye yg 'itu' tetap sama. 



My babies umbilical cord yg dah kering sangat2. Ini la benda 'itu'. Me satukan ie dalam tuam tu. Harap2 mereka bersatu hati hingga Selamanye.. (*´∇`*)



Milik mereka (♡˙︶˙♡)


 sudi clicks?? :D

22 November 2013

Berakhir sessi pre-school di GKP





السلام عليكم & Hi...

Pagi ni me hantar anak2 ke sekolah. Hari terakhir diorg sekolah hari ni. Petang nnt kami nak balik kg. Cikgu2 dah maklum yg Arman & cousins nye akan start cuti. 



Dlm kereta banyak kali saya pesan sebelum balik kang, salam cikgu2, cium tangan, ucap terima kasih banyak2 sebab mendidik. Sampai pandai kira, membaca, kaler2, menulis bagai. Angguk. Paham la tu... InshaaAllah..



Cikgu Joshelin belum tiba time ni. Mood bergambar masih ade. Jom lompat2.. Hiksss



Terakhir di sini untuk Arman & Echa.
Untuk Min, inshaaAllah bersua muka tagih ilmu di sini lagi tahun depan..



Happy mode bila suruh lompat



Alhamdulillah yg ini paling menggembirakan saya..
Rayuan pertukaran sekolah untuk kakak Echa di makbulkan... Dapat sama2 sekolah dengan Arman. Syukur kepadaNYA..


Kepada ibu bapa yg masih xcheck penempatan sekolah anak2 darjah 1 2014 sila ke laman web di bawah (link)





 sudi clicks?? :D

21 November 2013

Today story





السلام عليكم & Hi...

Hari ni dah Khamis, cepat sgt2 masa berlalu. Esok kami dah balik ke kampung. Bermakna dalam 5 hari lagi saya akan bersama anak2 then saya start dah bukak kedai di food court. 

Buat sementara waktu my parent in law suruh anak2 yg bersunat bercuti di kg, maksud saya rehat di kg. So, my mom termasuklah bby Kimie & tomato akan tggl di kg jugak. 



Ini homemade roti canai. Datang jauh dr Perak. Opah sedara buatkan. Kami cuma bayar upah hehhee. Wajib bawak balik Shah Alam. Breakfast utk mak & anak2.



Budak kecik ni boleh habiskan sekeping roti canai. Sometimes diet saya juga hanyut dek homemade roti canai ni, hehehhe

video

Khas untuk semua, sedikit lirik lagu Negaraku dari my tomato, Eizlan
Hehehe walaupon dia sgt2 jarang dengar real lagu ni, cukupla sikit sebanyak dengar kak Min nyanyi lagu ni tiap kali turun dari van sekolah utk Eizlan hafal. Hehehe


Haa nak share di sini. Me is craving dengan crafty2 utk tangan macam gambar iG atas tu. Tapi yg ini saiz kecik.
Comel jek.. Semua utk my nieces..

Nak tengok banyak charm yg cute2 di FB adik ni..




Me today. Amik my sister, Azi dengan Echa kat Puchong. Then terus ke kedai food court kami..

InshaaAllah will be opening soon.
InshaaAllah on 28th November 2013






 sudi clicks?? :D

20 November 2013

Berkhatan



Picca year 2009


السلام عليكم & Hi... 

InshaaAllah Ahad ini 2 of my sons akan bersunat @circumcision. Abang Irfan & abang Arman sekejap ok, sekajap xmau.. Sampaikan Bitsrip FB pon Irfan luahkan perasaan.. hehehhepela.. Kite tengok Ahad nanti ya sayang2... :)



Semoga Abang Irfan xdek terlalu macam baby2 sangat lagi. Ohhh abang Irfan kekadang masih memegang robot kecil sambil mulut tu berbunyi "dushhh dusshhh". Sekali sekala pang kena dengan ibu :p



Gambar terbaru. Ahad lepas...

Pejam celik, pejam celik, dah dekat sebulan me menjadi suri rumah sepenuh masa.. Alhamdulillah best nyer.. hehehe..




Sometimes, rindu itu bertandang :')






 sudi clicks?? :D

19 November 2013

Surprise dari husband






السلام عليكم & Hi...

Pagi tadi my mom tanye kotak merah ape kat tepi meja makan. Kat bawah ok. Me cakap ntah. Kotak kuali kot (hari tu ade punggah kotak2 kat atas kitchen cabinet) hehehhe

Petang tadi me bz kutip barang2 yg nak di buang. Mainan bebudak yg dah xnormal tu, tupperware plastik, mag, paper etc.. Hissss



Dalam plastik. Tengok2 kotak x dikenali. Heheheh berbunga2 hati mokcik. Terus jek sms pada sang suami. Ucapkan thank u & i lep u. Eceehhhh hihihi ( ˘ ³˘)♥



Husband tanye; yg tu bila nak pakai? Sebab yg set keluaran sebelum ni masih xsentuh semuanye... Wehhuuuu

9th Anniversary #ESTĒE LAUDER #set #Alhamdulillah..




 sudi clicks?? :D

 

Copyright © mommyHaza Story. Designed by Whitey Mommy