25 July 2013

Macam blog masakan pulak




السلام عليكم & Hi... 


Yuuuhuuu.. Saya hari ni bz menggulung popia bersama seaweed. Goreng2 untuk lebaran nanti.. Ececeh... Hahaha xtau nape tetiba tahun ni mokcik berkobar2 nak buat kek la, kuih raya la, sampai langsir umah kat kg pon ai jahit sendiri tau. Hahaha ade time kan... Ekceli ai menjahit waktu hening pagi gitu, sesudah sahor... Dalam sejam jek pon boleh buat, lepas tu haruslah bersiap diri ke tempat keje :) Lately hari2 pon ade case. So, xleh nak lambat kuar dari umah.


Ok, semalam memerah tenaga untuk berfikir mau masak ape. Sampai jek half way ade Segi Market, saya pon singgah pi cari ketam. Wahhh nafsu makan, nauzubillah...



Taddaaa hidangan iftar ke 15 semalam.. Alhamdulillah masih bertenaga nak sediakan makanan utk ahli keluarga nyer... hehehe



Ikan Talapia Bakar, ai xpandai buat air asam, so ku curah buatkan kicap + bawang merah + cili besar + perahan lemon. Dah 2x sepanjang setengah bulan puasa ni bakar ikan talapia. Klu bukan bulan Ramadhan, xpernah teringin nak buat pon :p



Semalam sibok tanye si Yong, [my colleague] ayam masak chinese style macam mane.. Dia kata cina masak senang xmacam melayu, bawang merah, putih, besar, cili ape bagai, Diorang x guna semua tu.. Hehehe so jadilah menu semalam Ayam Lemon Chinese Style... Anak2, abang Irfan terutama nye suke ayam lemon nih.. Ok next time ibu buat lagi yek. Nak kongsi resepi ni di blog, later ya.



Ketam Tom Yam bertelor namenye.. Sendiri resepi. Hahahaha korang try le. Senangkan anda di dapor!!
Tom Yam paste + serai + tomato + ketam xperlu di goreng + telor ayam. Pastikan air jgn banyak & masak biar sampai likat kuahnye.. Nyum nyum!



Mmmm tengah pikir nak masak ape hari ni... hahahah




 sudi clicks?? :D

No comments:

Post a Comment

Thanks kerna sudi comment. Love uolss :)