26 August 2014

Bread Pudding




السلام عليكم & Hi... 

Hari ni cekgu nak share resepi desert.



Dalam 2 mggu ni belom berDA lagi. Walaubagaimanepon masih kurang amik nasi. At least segenggam tangan toddler dinner sehari SHJ. Bayangkan... Hehhee

Malam tadi buat bengkang roti @ ongputihnye Bread Pudding.

So pagi ni bawak ke tempat keje. 
Share makan2 dengan diorg.



Resepi di ambil dr fb. Sgt mudah, xdak manis sesangat. Nice di tekak gitu
(๑ˇ3ˇ๑)

Bahan2:
Roti gardenia 8-10 keping
Fresh milk 1 1/4 cawan
Tepong gandum 2 sudu beso
Melted butter 4 sudu beso
Gula secukup rasa
Garam secubit
Raisin



Potong roti kecik2. Me potong 4. Siap2 tabor raisin dlm bekas.

Dlm bekas lain, satukan fresh milk, tepong gandum, melted butter, gula & garam hingga sebati.



Tuangkan ke dalam bekas roti yg dah di susun tadi.

Biarkan selama 30 minit roti utk menyerap habis bahan tadi.

Panaskan oven 10minit.
Bakar 30min dlm oven suhu 160-170°

Siap!
Before hidang, nak sedap lagi tuang sikit susu pekat kat atas roti tadi, panaskan dlm m/wave.. Heaven!!





Sudi clicks?? 

2 comments:

  1. sedapnya bread puding.. terliur plak tgk.. nak kena buat ni.. tq sudi share resepi.. :)

    ReplyDelete
  2. sedap nye ... balik ni nk buat jugak la

    ReplyDelete

Thanks kerna sudi comment. Love uolss :)