22 November 2017

2 month young



11.11.2017

Alhamdulillah.. baby Aisyah dah 2 bulan.
Mak masih terkial2 ikot rentak mood bby Aisyah.


Mcm ank2 yg lain, saya amik immunization bby kat Klinik Dr Zaini.. Berat 4.7kg fully breastfeed. Alhamdulillah xdek demam lps injection.

Aisyah dah start berjaga malam. Menangis2 pulak tu. Bertambah pulak dengan nose block hari tu. Mak dah lama study tentang Young Living Essential Oil tu..

Akhirnye mak terjebaksss. Mak suka EO ni. Dulu2 masa baru kawen, mak gigih sblm tdo pasang lilin utk oil burner tu.. mak minat bau Teddy kat kedai Lovely Lace tu.. Hehehe then upgrade pulak guna diffuser elektrik bentuk daun kaler hijau tu.


Sekarang suka sangat bby Aisyah tido bertemankan YLEO R.C yg mana fungsinye tolong clearkan salur pernafasan, sinus & pertahanan badan so ia membantu merehatkan otot dada. Org yg mendengkur bagus sgt R.C ni. Saya tgh praktiskan tiap malam bukan utk Aisyah aje tapi utk ayah dia sekali. Aduh setahun dua ni husband dah start dengkur. Dia ade sinus problem.

Mak hanya tawakkal.. berusaha utk keluarga. Bukan semua anak sama karekter kan. Kalau anak2 lain senang bwk jenjalan time bby mcm ni, berlainan sgt dengan Aisyah. Haihhh la anak. Masuk kete start la dia merengek. Masuk mall lagi la.. hahahha kecik lagi kot.

 

Copyright © mommyHaza Story. Designed by Whitey Mommy