29 October 2014

~Dinner malam tadi





السلام عليكم & Hi...



Hari2 kena masak, tu wajib. lama2 ilang diet mokcik. Adakah kerna tergoda makanan yg dimasak sendiri? Muahaha



Malam tadi punye dinner.
Kari sardin. Terliur lps jenjalan kat blog mama Lya, kikiki

Suka bebudak makan kari ni dengan kicap kipas udang. 3, 4x nambah.
Kat umah ni, kicap tu penyedap. Klu xdak, xselera diorg makan. Sebotol beso tu habis dlm 2 minggu jek. Melampau.



Kerang rebus.
Sedang ajar si Kimie memperluaskan makan lauk pauk. Sebelom ni nak ikan @ ayam jek. Sekarang sesuap nasi, sebijik kerang gitu. 20 suap nasi, 20 bijik kerang, fengsan mak terus!



2 keping telor dadar mixed sayor kobis. Sekeping utk saya. Diet katanye.



Danish Bread pencuci mulut.





Dah lunch ke uols?? 
Iols ingat rendam megi je tghari ni. Case menanti, xsempat nak kuar




 sudi clicks?? :D

Tudung mak2 yg gorgeous





السلام عليكم & Hi... 


Maksud saya tudung dari Aidijuma.
Wakaka..
Masuk sgt dengan saya. Design comel2 belaka sejak 2 menjak ni. Kebanyakkan dari White Label. (RM10)



Tapi yg ni RM49 sebab Black Label. Kualiti kain sangat lembut.

Tudung rupa mak2 yg saya maksudkan tu sbb nampak x border tudung tu corak ape. Teko. Hahaha



Yg ni pulak RM10. Cawan kopi dengan cookies. Cute kan!



Yg ini pon RM10.
Gambo apron.
Auwww masuk sgt dengan saya si tukang bako beger gitu. Hewhewhew



Yg ni pon RM10. Corak macaron. 
Kan semua tu related keje mak2???

Ehh tapi kan, bukan la semua tudung mokcik tudung AJ. Cuma tudung AJ serasi nak pakai time mokcik rajin meng'iron, wakaka.. Kekadang pakai sarung jek.

Hari tu tengok kat blog TA, TA pakai tudung ni. Xtau exactly name tudung ni tapi ku sebut manik jurai. Member jahitkan manik. Dia amik tempah. Jeng3. Tapi bila pakai tudung terlekap macam ni, org kata aku anak cina @ convert. Aduhai..



Ok sampai sini.
Mggu ni ade kuar lagi white label. Klo korang rajin pi la terjah. Kite susah sikit sebab Sabtu adalah hari bekerja utk kite. Babai.


Ps: Sorry bukan Wordless Wednesday today kat blog kecik ni





 sudi clicks?? :D

 

Copyright © Mommy Haza Story. Designed by Whitey Mommy