22 November 2017

2 month young



11.11.2017

Alhamdulillah.. baby Aisyah dah 2 bulan.
Mak masih terkial2 ikot rentak mood bby Aisyah.


Mcm ank2 yg lain, saya amik immunization bby kat Klinik Dr Zaini.. Berat 4.7kg fully breastfeed. Alhamdulillah xdek demam lps injection.

Aisyah dah start berjaga malam. Menangis2 pulak tu. Bertambah pulak dengan nose block hari tu. Mak dah lama study tentang Young Living Essential Oil tu..

Akhirnye mak terjebaksss. Mak suka EO ni. Dulu2 masa baru kawen, mak gigih sblm tdo pasang lilin utk oil burner tu.. mak minat bau Teddy kat kedai Lovely Lace tu.. Hehehe then upgrade pulak guna diffuser elektrik bentuk daun kaler hijau tu.


Sekarang suka sangat bby Aisyah tido bertemankan YLEO R.C yg mana fungsinye tolong clearkan salur pernafasan, sinus & pertahanan badan so ia membantu merehatkan otot dada. Org yg mendengkur bagus sgt R.C ni. Saya tgh praktiskan tiap malam bukan utk Aisyah aje tapi utk ayah dia sekali. Aduh setahun dua ni husband dah start dengkur. Dia ade sinus problem.

Mak hanya tawakkal.. berusaha utk keluarga. Bukan semua anak sama karekter kan. Kalau anak2 lain senang bwk jenjalan time bby mcm ni, berlainan sgt dengan Aisyah. Haihhh la anak. Masuk kete start la dia merengek. Masuk mall lagi la.. hahahha kecik lagi kot.

14 November 2017

Panda mataku



Lately ni kan, baby Aisyah menangis malam la.. 
Aduhai.. X tido kami laki bini. Saya jadi mengantuk siang hari tapi xleh nak tido. Sudahnye jadi sakit kepala. Aisyah dah banyak akal sekarang, bila tengok dia tido saya pon lari lah masuk toilet nak mandi, 5min lps tu sure dia menjerit nangis mcm kena cubit tu. Huwaaaa😢

Berzikir sudah, menyanyi sudah, pasang sleping song sudah, tepok2 montot sudah.. calm nye sekejap. Lepas tu start balik. Mengempeng sambil merengus2 pulak.

Hahaha anak ibu yg sorang ni kan...



Tengok mata dia dah bengkak. Ni style mak dia kalau nangis walau sekejap, bengkak nye kemain, hihihi

Saya ade baca sikit kat google, nak try Essensial Oil.  Kot2 baby Aisyah nak spa2 mcm tu ke? Terbaru banyak pulak lalu lalang kat wall FB tentang Young Living. Takpe ye Aisyah kita berusaha. Nanti ibu carikan ye.


Ibu pon ade corak leopard kat tudung mcm sleepsuit Aisyah hehehe.

Sampai sini dulu ye.

09 November 2017

Masak paling senang


Semalam saya sempat ke Tesco beli barang, ternampak labu. Sebenarnye jarang makan labu2 ni sebab kami jenis perut berangin😄



Labu masak lemak

Bahan2

Labu separuh biji
Sawi bunga*
Bawang besar sebiji dihiris*
Cili merah 2 biji dihiris*
Udang kering sikit
Lada hitam tumbuk kasar sikit
Serai 2 batang dititik
Daun kunyit dicarik2*
Santan*
Air

Cara

Rebus semua bahan kecuali yg bertanda * hingga labu lembut.
Kemudian masukkan bahan *. Bila santan dah menggelegak masak, tutup api & boleh terus di hidang..



Ayam grill (dlm oven)

Paling mudah cara saya yg xberapa nak rajin ni. Cuci ayam & tos air. Sapukan garlic spread, garam, black pepper pada ayam. Taburkan mixed herbs. Perap dlm setengah jam mcm tu.

Oven panaskan terlebih dahulu. Mcm oven kat rumah ni, saya guna suhu 230c bakar selama 1jam 10min. Memang jadi rangup terus kulit ayam tu. 🤣



Saya masih xberapa nak catch up pe’el puteri sorang ni. Ada mase menangis xberhenti tengah2 malam sampai kena pasang surah ruqyah kat phone baru boleh lena. Bukan selalu la.. 

Semoga anak2 mak sentiasa dilindingi oleh Allah Taala..

07 November 2017

Tarong Babanam




Semalam adik saya datang ke rumah..
Sempat masak2 yg simple utk lunch kami. 
Sejak 2 menjak ni wall saya asyik la lalu resepi terung bakar berkuah santan @ tarong babanam. Kalau xsilap saya, ini resepi org Banjar. Sedap pulak. Cuma saya gubah sikit dengan memasak sekejap santan & bahan2 tu. Bukan ape takut perut uwan jenis x tahan mkn santan mentah.. Gitu..


...Bahan2...

Terung 3 biji
Santan ~sy guna santan kotak kecik 1/2
Cili api dihiris
Bawang merah kecik dihiris
Belacan ~sy guna serbuk belacan
Sebiji Perahan limau kasturi 
Garam & secukup rasa

...Cara...

Terung dicuci & bakar atas api hingga lembut.
Buang @ kikis kulit terung yg hitam tu klu bakar atas api ye. Amik isi terung aje. Tapi sbb saya bakar guna oven so ade sebijik aje saya buang kulit, yg lain uwan kata xpayah hehehe..
Then mixed semua bahan. Dah cukup semua rasa boleh dihidangkan dgn nasi panas. Makan panas2 baru sedap.



Menu lunch semalam
Ikan terubuk bakar cicah air asam.
Asam pedas ayam.
Terung bakar santan.
Ulam timun jepon & peria.




Saya batuk dah 3 hari. Jangkit dari baby Aisyah..
Baru ni aje bby dah clear dr batuk sesema.. Dah kena kat mommy pulak.. 

Ok, sampai sini dulu ya..

01 November 2017

Balik kampung






Kami nak balik ke kampung Tapah Road weekend ni. Ini kali pertama baby Aisyah balik. Sebab opah & atok dah 2x datang ke sini sejak Aisyah lahir. Xdek la rase bersalah sangat dgn rutine bulanan kami yg akan balik kg walaupon sekali sebulan. Lately ni, weekend ajek husband bz dgn rumah Jeram sana.. 




Porch kami xsiap lagi.



Alhamdulillah hampir 80% siap. Cuma jubin/mozek kat dapor xsiap pasang lagi. Lain2 ruang lantai simennye dah settle walaupon belum sepenuhnye. Husband kata belum taruh timber floor lagi, saya pon xtau ape benda tu. Diorg skrg bz buat porch dgn pagar.




Semoga Allah swt permudahkan rezeki untuk kami tinggal di rumah ini.. amin ya Allah..





Belanja gambar bby Aisyah sekeping.. 

30 October 2017

Sunat



اَلسَّلَامُ عَلَيْكُم

Apa khabar semua? Bz sekarang dengan anak kecik hehehe. Alhamdulillah semua dah sihat kecuali bby kecik kena selesema semalam. Kesian dia hidung sumbat, ni abang2 bwk dr transit😅

28/09/2017

Hari Sabtu lepas saya & husband bwk bby ke Klinik Ajwa Seksyen 15 Shah Alam untuk di sunatkan. Baby Aisyah dah 48hari masa sunat tu. Ini 1st pengalaman bagi sy. 4 abang Aisyah semua dah selamat di sunatkan.. Alhamdulillah

Sampai2 je kat sana dah ramai org. Rupanye masing2 bwk bby girl utk disunatkan selain antenatal check up kat situ. Baby Aisyah dpt no 14. Kena dtg awal2 tau kalau nak sunat bby. Tapi kalau lambat menunggu tu boleh la ke restoran sebelah utk minum2 kopi dulu.



Mak & anak. Procedure lebih kurang 5 minit aje. Dr akan tunjuk kat mommy darah di kapas (syarat setitis darah). Baby Aisyah menjerit kejap aje. Terkejut dengan kapas sejuk antiseptic utk cuci sebelum procedure tu rasanye.



Lepas bayaran terus kami balik ke Puncak Alam. Oh ya bayaran hanya rm40 sahaja. Termasuk underpad bertukar 2x sebab Aisyah terkencing sblm procedure tu.

Info

Klinik Ajwa Seksyen 15
No 14 G, Blok 1,
Jalan Pahat G 15/G,
Dataran Otomobil,
Seksyen 15,
Shah Alam

No phone: 03-55112135

05 October 2017

Rotavirus


Assalammualaikum..

Ape khabar semua.. 

Teringat anak saya Kimie warded hampir seminggu di sebabkan ROTAVIRUS. Dia start muntah2 hari Ahad, hari yg sama mase saya leaking air ketuban. Ingat kan ‘pembawakkan’ sebab Kimie mmg ‘penolakkan adik’ sgt2 sejak awal saya preggy. Gitu.. hihihi

Husband bwk sy ke hosp dulu sblm balik settlekan Kimie. Sementara husband dgn sy di hosp, adik ipar bongsu (kebetulan dtg ke rumah weekend tu) bwkkan Kimie ke klinik sbb muntah byk kali. Xmakan, xminum.. Hanya dia sorang yg kena.. alhamdulillah anak2 lain xkena jangkitan.


Hari Isnin saya keluar hospital dengan bby, tgk dia kat rumah makin lembik.. Komplen sakit perut, cirit birit, muntah. Perut jadi mengeras..
Husband terus bwk ke KPJ Shah Alam malam tu. Admitted.
Check +ve utk rotavirus. Huhuhu kesian anak ibu.



Dia on iv drip. Antibiotik.
Buat xray , CT scan semua. Perut makin kembung & sakit. 
Saya yg kat rumah ni tak tentu hala rasanye.. Saya nak pergi tengok tapi baru sehari dua berpantang.. 


Merening perut dia. Mata sunken dah.. 
huhuhu. Asyik merengek. Pergin tiba2 sampai husband pakaikan dia pampers. Tak pernah dia sakit teruk macam ni. Sepanjang seminggu kat hosp tu, husband yg temankan dia. 



Apa itu ROTAVIRUS

Ini adalah jangkitan usus yang biasa berlaku pada kanak-kanak yang berusia kurang daripada 3 tahun. Gejala-gejala jangkitan ini ialah cirit-birit, muntah dan demam. Kekurangan cecair badan disebabkan cirit birit dan muntah ini boleh membawa maut jika gantian cecair tidak diberi dengan segera.

Myhealth.gov.my


Tapi kan.. tapi kan... lepas discharge dr hosp, dia punye sayang kat baby Aisyah punya la.. pantang nampak asyik nak cium. Mula2 keluar ward mak mmg xkasi dia dekat kat bby lagi. Takut kan.. alhamdulillah dia dah sihat sepenuhnya..

04 October 2017

...Alhamdulillah...


السلام عليكم


Syukur alhamdulillah.. saya selamat melahirkan baby girl 11/9/2017 yg lepas.. semasa preggy masuk aje 36weeks.. Bersalin normal dengan berat bby 2.4kg pukul 1.49am di SALAM Specialist Centre Shah Alam. 


Husband menemani sepanjang mommy sakit nak bersalin. Start sakit yg sgt2 1.30am (6cm) within 10min dah fully dilated 1.40am di labour room, 1.49am bby kuar.. 

Dr Siti Mariam pon xsempat sampai labour room time tu. Dr sampai 10min je lps bby lahir, Dr senyum ajek sbb bby Aisyah xsempat2 nak tggu pagi hari. Dr check then kata xperlu jahitan, yeayyy!! Hehehe alhamdulillah dipermudahkan olehNYA. Conducted by Midwive yg sgt bagus..

Pukul 2pm hari yg sama kami discharge home.. sbb bby ok & xdek joundice. Tapi seminggu lps tu bby check in balik di SALAM sbb dah ade jaundice.


Bby Aisyah dah 3minggu usianye.. next week start dah routine cucuk2 imunisasi kat klinik.. semoga anak dara ibu sihat & sentiasa menjadi anak yg solehah ye sayang..

15 August 2017

32wks


Alhamdulillah.. 

Dah 32wk saya sihat, cuma xboleh nak berdiri lelama. Nak terkeluar baby rasanye. Last jumpa Dr Siti Mariam hari tu, dia kata rahim saya 'jatuh', tanye nye ade angkat brg berat tak? Saya kata saya baru pindah rumah.. So, Dr Siti dah betulkan sikit (naikkan) rahim saya. 

11.7.2017 lepas sblm jumpa pakar utk bersalin, appt terakhir dgn DrZaini suh saya buat MGTT. Alamak, result kuar 2hour lps mnm air gula tu tinggi lee ~9.6mmol/L 😅 

So lepas jumpa Dr Siti Mariam di SALAM Hosp, dia suruh saya buat 1 set BSP (blood sugar profile) @32, 34 & 36wks nnt.

Semalam dah buat 1st set BSP. Post dinner 2hour, berkejar saya dinner sengsorang. Diorg bukan nak dinner awal..


Saya sempat masak 2 dish ~ cili ketam & masak lemak putih taugeh & tauhu + kucai & baby corn. Rencah ikan bilis ajek..

Update rumah manis rumah



Bahagian belakang & tepi luar rumah dah plaster.. Alhamdulillah..


Dekat sangat bumbung rumah saya dengan jiran sebelah😆

Harap2 dapat duduk rumah ni sebelum tahun depan. 

Sampai sini dulu..


11 August 2017

Hujan


Assalammualaikum semua..
Salam Jumaat

Hujan dr pagi bawak ke petang..
Dah berapa mggu ni panas ajek.. Alhamdulillah sejuk bumi Puncak Alam hari ni



Hujan lebat. Budak depan rumah happily berlari2 dlm hujan.. Demam nnt..

Saya dah start batuk, sesema & rase mcm nak demam dah sekarang. Ade ubat Piriton Dr Zaini bekalkan, tapi disebabkan kena amik 3x sehari rasa sy lambat nak baik sebab ubat ni mengantuk. Saya amik mlm sblm tdo. Siang xboleh sebab saya kan mak supir😂



Jeles tau.. Budak ni sambung tdo kat bawah pulak. Last2 bangun paginye pukul 10, haihhh

Saya xboleh nak join, hidung block. Xbest nak baring2. Cepat la esok. Sabtu mak nak landing2.. Penat bz seminggu ulang alik hantar amik anak sekolah.


10 August 2017

Kisah Home Sweet Home



Salam blog.. 

Harap sgt2 kali ni rumah siap terus. Sepanjang preggy & sblm preggy lagi proses buat rumah kat Bukit Hijau tu dah stop. Sape xsedih. 2x pindah rumah. Latest pindah tgh bulan 6 ritu.. terkejut org sbb tgh sarat sebuk mengangkat kemas barang rumah. Nasib baik ank2 ade..

Panjang cerita... nak cerita pon xtau bila boleh habisnya. Huhuhu. Aliran duit koperasi tukang buat rumah (kontraktor) stuck pulak. Pasal tu la rumah tergendala.. Nak husband kuar duit, dah separuh dr nilai rumah tu dilaburkan.. Haihhh penen. Xpelaaaa.. Tunggu je la siap rumah tu.. InshaAllah moga ade rezeki kami kat situ.

Nak dipendekkan cerita, ade 1 kawan husband i.e kontraktor nak tolong husband settlekan rumah tu. Kontraktor asal pd mulanye xsetuju, (mestilah dia mulakan, dia kena complete kan) tapi bila husband cakap leklok yg member dia xamik untung ape pon (atas dasar kawan) baru la dia setuju. Syukur alhamdulillah.. 

Awal minggu ni.. start la diorg sambung keje yg terbengkalai sepanjang hampir 10 bulan pendek kata hampir setahun😄 sebenarnye.


Rumah bata dah siap cuma yg belum siap plaster dinding, lantai, siling, cermin tingkap, pintu tu.. rumah ni xdek la beso mane.. beli tanah lot 50'x85'. Ade lah tinggal sekangkang kera tanah sekeliling rumah. Cukup klu nak tanam serai pandan sikit. InshaAllah cukup utk kami yg ramai ni. 



10/8/2017~ Plaster dah siap bahagian atas porch sana & bilik anak2 bujang. Lain2 belum. Wiring & pipping minggu ni jugak diorg buat. Semoga kali ni xdek yg terbengkalai lagi.. aminnnn.. 



Ok, nak tempek gambo durian. Saat menaip ni sebenonye mak teringin sgt2 durian.. aduhh mane nak cari memalam mcm ni..


Aduhhhhh.. last week punye ngidam dah settle.  Minggu ni xdpt lagi.. huwaaa husband kate ni bukan ngidam dah ni. Ni asal pantang nampak lalu newsfeed kat FB😆

09 August 2017

Foodie


Hehehhe..

Assalammualaikum semua..

Saje nak upload gambar makanan kat dlm blog ni.. Makanan yg simple2 ajek saya/uwan sediakan..



Tadddaaaa sarapan pagi tadi. Sandwish + chili tuna. Mak aihhhh pedas sangat2. Saya try brand bumble bee. Pedas tak tertahan..




Dinner malam semalam.. Salmon Bake. Cara saya simple ajek.

Lumur ikan salmon dengan garam, lada hitam kasar, olive oil, bawang putih & halia (ditumbuk). Tabur origano & perap 1-2jam. Lagi lama lagi best, tapi saya perap 1/2jam ajek. Hehehe tak kuasa nak menunggu.

Bakar dlm oven 190c 15-20min.

Macam biasa perut melayu kan, makan dengan nasik putih panas2 gitu😆




Konon2 nak buat cekodok viral ~ cekodok kembong yg bulat2 tu.. Tapi xrajin nak menggentel. Uwan pulak dah siap2 kan potong bawang kecik dadu2 & ikan bilis. So jadi la cekodok bertanduk 😄

Nak share resepi cekodok viral tu kat sini.

2 cawan tepong gandum
2 cawan air panas
Sesudu kecik garam
2-4 sudu besar gula
Atau uols boleh je guna susu pekat. Lagi sodap.

Mix semua bahan. Air panas tu kena betol2 panas ye.. tu yg menyebabkan cekodok jadi crispy diluar, lembut didlm. Nak menggentel tu sapu sikit air kat jari jemari & tapak tangan. Goreng hingga kekuningan & boleh hidang.




Bubur pulut hitam by uwan. Kali pertama ngidam bubur ni mase preggy si irfan. Member Assunta Hosp tolong belikan kat PJ.




Kat Puncak Alam ni tengah musim panas dah seminggu dua. Panas sgt2. Bila makan ais krim vanilla + buah delima tak ingat hape. Lepas tu sakit tekak batuk bagai.. 




Breakfast berapa hari lepas. Roti bakar dengan telor mata kerbau & ceddar. Taruh sos cili, yummy.. Telor ty saya masak dlm microvawe. Lumur bekas dengan spread then pecahkan telor. Set 1-2minit ajek. Sebelum tu poke kuning telor dengan garfu sikit. 

Sekarang sejak dah jadi suri rumah sepenuh masa ni... mase saya banyak dengan uwan. So pagi2 sarapan dengan uwan. Kimie jarang sarapan sebab dia bangun tdo kul 10am lebih. Macam anak raja betul.


01 August 2017

31weeks ~Durian



Assalammualaikum semua..

Alhamdulillah mummy dah 31wks of pregnancy. Takot sebenarnye bila dah masuk 3rd trimester ni. Mcm biasa 4 anak sebelum ni mmg start contraction mencecah ajek 6 bulan preggy..



Hopefully adik bby comfy kat dlm tummy ibu. Cukup bulan kuar yek, xsabar ibu nak jumpa.. still xtau boy @ girl kat dlm tu☺️

Jumaat ni antenatal dah start di Salam. InshaAllah akan bersalin kat sana anak ke-5 ni. Semoga urusan kite dipermudahkan Allah swt ye adik.. 

Sejak preggy ni saya asyik la ngidam makan durian. Pantanggggg nampak🤤 terus terliur. Sighhhh


Selalu beli kat depan Econsave Puncak Alam ni. Kat sini still mahai.😒



Pakwe ai la yg selalu belikan. TQ lebiu. Tapi lps makan badan panas YaRabb kan. Musim panas sgt sekarang ni. Kata husband sampai September.. fuhhh xdapat nak bayangkan sy berpantang dlm musim panas.. 



Sabtu lepas (29-30.7.17) abang ade program pemantapan UPSR 2017 di UiTM Puncak Alam. Harap2 dapat manfaat. Dia baru jek habis trial UPSR last week. So far blm dpt result lagi. 

Tinggi x abang irfan? Sebelah dia (kanan) tu kawan sekelas dia, rendah ajek had bahu dia. Entering 12years old ujung September ni. Dia antara murid yg tinggi kat sekolah dia. Tapi ade yg lagi tinggi, uihhhh
Abang irfan 159cm berat 45kg sekarang hahahha.. kau baka sape ehhh?! ibu dulu tinggi 153cm brt 53kg mase tingkatan 5 tau. Primary school mmg rendah normal. Ayah pon mcm tu. Tapi kami berdua ade atuk yg kategori tinggi. Dua2 atuk dah meninggal. 

Ok.. sampai sini dulu..




26 July 2017

Lion Cut


Semalam hari bz saya.. Saya akui bz seorg suri rumah lagi teruk dr mak yg bekerja😋

Ade je keje xsiap2. Sampai nak curi2 nap pon xsempat saya.. bertabah la bby kecik dlm tummy.. cukup mase nnt kite rest sama2..

Smlm saya drive ke Sg Buloh hantar anak bulus saya ke vet. Casper kena cukur habis badannye. Kena buang semua bulu2 sebab gumpalan bulu bwh badan dah worse. Sampai nmpak dia xberapa aktif, senang kata nmpk mcm kucing sakit akibat gumpalan bulu tadi dah tertarik sekali skin ie; sakit.. So vet kata mmg kena buang under sedation. Saya pi ke Zul Erwan Vet utk check condition casper fix for sedation @ not. Then bila dah check vet kate proceed for lion cut / fully cut sebab bawah leher pon ade jugak gumpalan tu.

Wt: 3.8kg, Age: 1yr4mon (male)



My Casper•

Ibu harap cepat la naik balik bulu mu casper.

24 July 2017

Maafkan saya


Aduh.. baru perasan diri sendiri ade blog rupanye 😜

Assalammualaikum...

Bz dengan kehidupan.. saya officially dah jadi suri rumah tangga.. since Eizlan warded di PPUM tuhari.. HR release sy early.. Alhamdulillah dipermudahkan segala urusan sampai Eizlan naik sekolah balik betul2 lepas sambutan hari raya..

Sekarang dia sendiri dah xperlukan crutcher lagi utk berjalan. Suppose Dr order partial weight bearing tapi dia sendiri dah buat fully.. So, Dr pon xtau nak cakap ape. Budak2 mmg akan forced diri sendiri utk berjalan compare kids yg injured bahagian tangan @ lain2 part. 




Kenangan dia bertongkat mase mula2 sekolah. Disebabkan luka skin graft tu masih baru terpaksa dia guna kasut sebelah2 lain. Xpela nak.. Janji luka xnaik kiloid tu dah tenangkan hati mak..




Appt dgn semua specialist yg involved May lepas. Lps ni appt jumpa Dr2 dlm 3/12. InshaAllah September nnt.

Terima kasih atas ingatan & doa2 utk Eizlan.. kami hargai sgt2.. 

27 April 2017

Day 1



Hari ni start dressing wound eizlan. Kesian sgt dia screaming once they touch wound tu walaupon dah kasi i.v painkiller.

 

Ibu tau dressing tu sakit elan.. 
Petang tadi Doc dah top up Syr Morphine utk anak ibu... 😭

Harap2 ade harapan balik esok untuk sambung nxt step or tx. Kesian anak ibu..

26 April 2017

Alhamdulillah



1st step dah settle.. Wound debridement, tendon repair & k-wiring done. Nurse anto elan masuk OT ditemani mak nye ni sampai dia tdo. Sedih mak tengok.. Perasaan aneh walaupon ko sendiri OT nurse☺️ Anak kan.. 11.30am-2.30pm baru elan kuar ke Recovery Room. Tu pon saya dengar dia screaming panggil ibu dia. Sampai kat tmpt menunggu tu suara dia. Hihihi

3pm baru sampai ke ward 8PA

Sedar2 je dia kata dia lapar. Habis sepinggan nasi dia makan. Lapar sungguh tu.


 

Lps makan terlena panjang sampai nurse kasi antibitioc kat iv pon dia tak sedar. Amik darah mlm tadi boleh dia sound doktor "tolong jgn amik darah elan banyak" 😅


 

Nampak 2 jari tu berdawai? Takot je tersangkut kat towel, hihihi cepat sihat sayang. Mak rindu yg lain2  n rumah kite..

Warded PPUM



Salam.. bersiaran dr PPUM.

Anak emak ramai lelaki. Balik je sekolah wajib main bola. Dah nk jadi kaki eizlan di gilis tayar myvi ptg semalam.

Expose wound. So now waiting for masuk OT. 
Doakan untuk eizlan a.k.a tomato saya ye..


Time xsakit dia boleh je senyum..

 
 

Kaki on back slab dulu..

 

Copyright © mommyHaza Story. Designed by Whitey Mommy