18 April 2017

ke Cherating




السلام عليكم & Hi...


 

Hahaha gambar tuan tanah sibukkkk ajek..
Serious, preggy kali ni muka naik jerawat banyak2, besar2 sampai bernanah sakit semua. Bukan setakat muka, dengan badan2 sekali naik jerawat.. Sedih makcik..

Ok lantak le jerawat tu semua, last week kan my niece (anak cousin) kawen kat Felda Mempaga.
Saya dah apply cuti Sabtu tu. Dapat le makan nasik minyak & lauk org kawen (walaupon saya hanya mkn nasi putih) 

 

Selamat Pengantin Baru ye utk Teha & husband, acik Haza doakan semoga kekal bahagia hingga ke syurga.


 

Kenalkan cousin2 belah arwah abah saya...Bukan senang nak berkumpul mcm ni.
Lepas makan2, bergambar, kami decided nak ke Cherating. (husband saya ni jenis suh bawak jek baju nnt baru decide nak bermalam kat mane :)

Family my brother pon join sekali.


 

Sambil drive sambil tu la husband google le hotel/resort/motel/chalet ke ape yg kosong, ape yg best.. Hahaha husband korang pon mcm ni ke?? Lepas puas hati baru dia ke Booking.com
Pon booking/payment sambil drive ok. Hahaha makcik duk sebelah jadi mem, sedo2 dah terlena mcm tu.


 

Kami kat balconi.. Akhirnye sampai kami di Resident Inn Cherating. Amik deluxe room 3 bilik. Cukup le utk kami. Janji berdepan ngan pool. Budak2 dah happy sgt.


 

Ok, mari bergambar. bilik kami di tgkat 1 betul2 sebelah tangga tuju ke pool. Makcik suka :D


 

Snap dr balkoni ajek, mak mmg makin malas sejak dua menjak ni.


 

Happy them. Tengok Irfan makin tinggi. Uwan jauh ke bawah.


 

Malam untuk dinner kami tak pi jauh dr Resort ni. Kami ke Restoran Awang Ikan Bakar.
Kami order simple2 utk 5 org dewasa & 8 org budak mcm tu.

Mixed Tomyam
Telor dadar
Kailan ikan masin
Stim siakap  
Sotong goreng tepong
Ketam Cili

Teh o ais 2 jag beso gadang hahaha

 

Ade org nak selpot dengan ketam cili. Hahaha


 

Esok nye lps budak2 berendam lagi kat pool sampai kul 11.30am, kami pon siap2 check out.

Heading to Telok Cempedak, sementara tu kami singgah beli kepok lekor & keropok  kering ikan tamban.
Singgah Kuantan makan lunch di Aida's Nasi Ayam


 

Sampai Telok Cempedak dlm kul 3pm, still paneh. Tapi budak2 still nak mandi laut. Sukati korang leee.Sebab tak sempat nak mandi laut di Cherating. Mak, uwan & Along tengok aje diorg mandi.


 \

Anakanda beta.


 

Lebih kurang kul 6pm kami bertolak balik. Singgah pulak Temerloh, adik Along si Mira ajak dinner kat umah dia, rezeki jangan di tolak. Lagi2 Mira masak Patin Tempoyak.. Alhamdulillah...

Sampai sini dulu iolsss..

14 April 2017

Family Day January lepas



SAHOM Farm Retreat 
Kampar, Perak
14 & 15th January 2017
2D1N


 


Awal tahun ni, famili MIL buat Family Day di Sahom, Kampar Perak

2 hari di sana. Best. Suasana kampung sangat. Tepi sungai & ade kolam renang jugak.
Adik beradik mak ade 8 orang, so ramai la kami kat sana.
Ni gambar hari ke2 kami sebenarnye.


 

Me, buat sandwish sardin ajek.. Hahahha..


 

Sarapan pagi.. Semua makan2 kami sediakan sendiri. Tempat masak ade di sediakan. Just bawak bahan2 ajek. Tugas masing2 pon dah divided awal2. Oh ya, my bidadari on left (mom) & right side (MIL). 


 

Sepatutnye baju merah ni paling atas. Sukaneka petang hari kami sampai 1st day tu..


 
Malam themes kain batik & baju kurung Kedah. Kite xdek baju kurung Kedah.. Lelaki pulak tee & kain pelikat.
||Me & husband||
Time ni dah preggy rupanye. Saya xtau/xsedar. Tahu2 dah hamil masuk minggu ke 12. Nnt saya citer ya.

Semoga ikatan kekeluargaan berkekalan selamanye, amin...

12 April 2017

Teringin



Salam... 
Sejak saya tau mengandung, abg Kimie sekarang dlm proses denial stage. Dia xmau adik. Xsedia nak ade adik actually. Xpernah sekali dia sebut/tersebut bby @ adik. Pada dia, dia adalah yg 'ter-last' hehehhee

Tiap kali dia cium perut ibu dia (habit), tiap kali tu la saya akan tanye dia ape ade dalam perut ibu. Dengan harapan dia akan sebut @ tersebut baby... mmmmm mimpi kan aje sebab dia akan cakap dlm perut ibu ade makanan. Kalau makan sblm tu ayam, dia akan cakap ada ayam yg ibu masak tadi😅


 


Dia pon sekarang nak jugak sleepsuit lepas nampak bonds baby dihantar post laju.. terbang duit mak😅

10 April 2017

Cerita saya.. Ape khabar uolsss..




...السلام عليكم & Hi...

Alhamdulillah... Berapa minggu (dah dekat 2-3bulan actually) kebelakangan ni, my Gmail Acc ade pencuri masuk, huhuhu. Sy mmg xleh log in langsung..
Siap si pencuri tukar no phone lagi. Tak boleh nak trace, no kuar *******62. Tak tau mcm mane boleh jadi mcm tu. Banyak step mommyHaza verify dengan pihak GMAIL, termasuklah story about my gmail activity. Akhirnye xsampai sejam semua settled. Alhamdulillah...



Saya maaf kan kamu si pencuri, ingat sebelum Tuhan cabut nyawa tu... Mmmm tau ke, si pencuri akan perasaan takut tu ntah la...
Mak sekarang baru jek lepas fasa Trimester 1.. Hilang dah, mual, pening, nak marah macam org xbetul.. etc. Alhamdulillah umur dah masuk 35thn ni di beri rezeki / peluang mengandung anak no 5 :D



Ade ke yg rindukan makcik ni.. T.T
Serius rindu blog.


01 February 2017

Hello February




Salam uolsss..

Hari ni terpaksa guna AM Off saya. Aduh, acik tersedar sesudah azan subuh 0615hrs. Sepatutnye lps siap2 solat subuh terus start kete pi keje. Kalau idak sangkut jem.

Malam tadi sakit migraine saya datang balik. Berpusing bilik rasenye. Pagi ni rase denyut2 dah kurang.

Ok abaikan.. budak2 dah pi sekolah. Tggl bby Kimie yg masih tido kat bilik tu. Sarapan dengan uwan adalah aktiviti best. Potpet2 pasal cucu2 nye. Heehhe

 

Home-schooling!

So far alhamdulillah Kimie dah hafal & kenal ABC, nombor2 & simple tambah tolak (+-)

Harap2 ibu dikurniakan kesabaran & ketabahan yg tinggi. Kikiki dulu2 cita2 nak jadi cikgu tapi macam garang sgt le.. Sekarang dah jadi nurse, automatik jadi 'lembut kuat' hahahha Mesti kena kuat sebab nak angkat pesakit. Man power mesti kena ade.😂

Ok. Jom sembang hal lain pulak. Nak share kat sini, jahitan manik acik misi... 


2loop shawl with simple beading

 

Masih menggunakan 3D flower beads tu. Ni ordered by my friend. Dia & sibling katanye. Also 2loop with simple beads.

 

Ni baju kurung moden. Simple2 beads jugak. Staff da ward mintak tolong beads kan. Dalam 2 hari tu saya buat. Baju dia siapnye lambat. Haihhh. 

 

Hehehe 3D flower jua.

Kalau uols berminat nak beading shawl, blouse, kurung ke, meh sms/wa kat no ni ye 014-6281305
 

30 January 2017

2017



Assalammualaikum..

Alamak dlm blog tak ucap lagi Happy New Year.
Bz
Susah nak update blog sekarang.
Asyik tak sempat...

 

Cakkkk hahahaha kemontelan semakin menjadi.
Exercise jarang sekali..

Masih lagi bz as a scrub nurse
Bz kat rumah
Bz dgn beading jugak.. alhamdulillah ade rezeki di situ..

Sebelum lupa Happy CNY utk kawan2 Chinese. 
Lama sgt cuti. Budak2 pon dah naik lemau. Esok saya dah start keje kuar seawal 6.15am sesudah subuh mcm tu.. makin jem di jalan skrg ni...

Anak2 happy schooling.. alhamdulillah

 

Cuma my bby Kimie still not ready nak ke tadika. Tak tau ape yg dia rase / fikir. Tahun depan inshaAllah ibu hantar, sementara tu mmg home-schooling utk dia. 'Cikgu' dia tu lagi garang tau hihihi ibu dia la tu.

 

Copyright © mommyHaza Story. Designed by Whitey Mommy