09 February 2015

Hometown






السلام عليكم & Hi... 

Sabtu, lepas balik keje, kami terus balik ke kg. My mom's adik2 nak balik kg. Banyak aktiviti uwan ngan adik2nye, pi kubur la, melawat kg kami di Sg Ranggas tu la, melawat opah saudara yg baru kematian husband.. Lagipon ade kenduri kawen jiran a.k.a sedara belah ujung jalan sana.



Selamat pengantin baru Joy & Gee. Semoga kekal bahagia hingga ke jannah.
Shantek pelamin uols duk atas half moon... Hehhehe emerald green tu cun okeh.



Husband sekali sekala akan join sekali group kompang atok kalau kami ade kat kg. My husband pandai main kompang u! 



Ini my biras, kak ida. Dia pindah duk Tapah Road lepas bersalin anak ke 2. Sebelum ni kak ida duk kat Puchong, umah dekat jek dengan rumah kami di Taman Mas, Puchong.. So, mane nak pi jenjalan kami dua famili mesti bersama.. Sekarang mmg susah skt le, dia kat Perak..



Baby Kimie dah ok, alhamdulillah...



Kami dengan baby Damia (anak kak ida) jelllyyyy ai ok, kak ida dapat gugurl. Sebelum ni kami sama jek anak pertama sampai ke 3 boboi. Tapi bila preggy anak ke 4, kak ida dapat Mia.. Hukhukhuk ai bila lagi nak dpt gugurl ni....
(╥╯^╰╥)



Walaupon sehari setengah je kami ade kat kg, tapi alhamdulillah semua dpt rasa.. Hehehe anak2 sempat main bola kat padang sekolah kg ni 2 petang berturut2. Sabtu malam pulak husband & abg irfan dapat follow adik beradik termasuk atok memancing udang di Sg Perak.

Bertolak balik pukul 8.00pm, dlm perjalanan balik ke Shah Alam, mak bonda selamat tido xsedo2 sampai depan pago umah, muehehehe husband hanginnnn jek.

Penatnya bile....
Balik terus iron baju uniform anak2, husband & diri sendiri.
Sambil masak nasik & gulai.. Pukul 1.30am settle baru mokcik tido..







 sudi clicks?? :D

Related Posts by Categories



3 comments:

  1. balik hari ke kak haza ...penatnye haaiih

    ReplyDelete
  2. nampak meriah majlis kat kampung .. jauh beza suasana dgn kat bndar ni

    ReplyDelete

Thanks kerna sudi comment. Love uolss :)

 

Copyright © mommyHaza Story. Designed by Whitey Mommy