08 January 2016

Kisah Seminggu




Assalammualaikum uols.. 
Selamat pagi. Salam Jumaat.  Semoga bertambah berkat.. InshaAllah


Al-fatihah buat mereka yg telah pergi & juga buat parents yg masih ade.. Semoga dikurniakan kesihatan & rezeki yg baik..

Last week saya balik ke kg. Menjenguk in law. Abah bz buat rumah kat kawasan tanah kosong depan jalan ni. InshaAllah xlama lagi siap la tu. Abah plan nak buat rumah utk disewa. Sini dekat dengan UITM cawangan Tapah. Mane tau student2 nak cari rumah sewa ke. Pi la jenguk kat rumah abah saya tu ye di Kg Changkat Petai, Tapah Road.


Kami balik hari Sabtu lepas saya balik kerja. Uwan dengan gugurl xikut sama sbb pi umah my sis, Ahad tu ade kenduri cousin si Indra, my brother in law. Kami balik anak beranak je la. Si abang irfan mmg ade kat kg menghabiskan sisa2 cuti akhir tahun bersama atuk. Manja dia dengan atuk. Tapi degil.



Sempat saya bake roasted chicken sekor utk lunch Ahad tu. {inshaAllah nnt saya share resepi mudah} Anak2 yg paling happy, paling suke. Atuk pon sama.. ;) my MIL mmg xmakan ayam. Mak pulak masakkan sambal petai garing2 untuk kami. Sedap, alhamdulillah...



Michael Learns To Rock
Ni bukan adik Kimie tau, hahaha dia xmau baby dah. Dia kata dia la bby ibu. Ok anak. Ibu turutkan. 
Tahniah kat cousin Atika atas kelahiran baby sulungnye, baby Amsyar. Selamat berpantang.



Dinner kami malam tadi. Sup kaki ayam tapi kimie cakap ini tangan ayam. Sotong kicap & sayur lemak taugeh..



Sampai sini dulu ye.. Bz ni nak update rv. Tiba masanya sy harus cari pengalaman di tempat lain. Suasana baru.. Doakan saya ya..





Related Posts by Categories



6 comments:

  1. sedapnya ayam panggang..bilalah sy blh cuba buat ni

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Akk buat nnt. Klu dekat haza nak sgt berjumpa akak

      Delete
  3. Salam haza..slmt tahun baru! Wah bestnya blk kg..ank2 mst seronok kan. Roasted chicken tu pon nmpk so yummy :)

    Anyway, good luck haza..!moga tahun ini lbh baik dpd thn lps..ameen!

    ReplyDelete
  4. Zura terliur tgk sup kaki ayam.
    lama x pekena sup kaki ayam nih.
    telan ailio jap. hehehe

    ReplyDelete

Thanks kerna sudi comment. Love uolss :)

 

Copyright © mommyHaza Story. Designed by Whitey Mommy