25 May 2012

2 minggu | air agar2

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


 السلام عليكم


Selamat tengahari semua... Saya br lps memasak untuk lunch hari ni. Si irfan sekolah petang, so setiap hari kena masak awal sikit.. :)

Si baby kecik awal2 dah mandi sebab nak kejarkan panas matahari pukul 8am tu.. Tapi pagi ni sedikit rintik, so xdek panas pulak.. xdek la bby di jemur hari ni.. esok yek sayang,, :)

Sejak balik dari appt di KPJ hari tu, saya & mak mandikan baby Kimi dengan air rendaman agar2. Mak rendam semalaman.. Ni petua yg saya amik dari mak2 di kg.. Saya belum lagi try guna daun kucai sebab x berkesempatan ke pasar utk beli.. tengok ujung minggu ni.. (hehehe saya mahu ikut)






Hari ni my baby dah 2 week age.. Alhamdulillah makin kurang ragam malam nye... :)




Ok, sampai sini yek.. Nanti2 ade masa kite sembang lain..



ps: hari ni kami punye menu : ayam goreng, udang tomyam, telur sambal hancur & special from my mom > sambal tempe jawa yeayy...

ibu punye makan hari ni : sup ikan merah, ikan bilis goreng mix olive oil + black pepper.



Selamat menjamu selera semua yek...



  

 sudi clicks?? :D

Related Posts by Categories



4 comments:

  1. ooohh tak pernah plak dgr petua ni....tq for sharing... :)

    ReplyDelete
  2. @Mama Gee klu belah Perak bahagian Tapah ke atas guna cara ni... :)

    ReplyDelete
  3. @Cikpuan rara dear, awak jangan masak la... rendam agar2 tu xjadi ape2... :)

    ReplyDelete

Thanks kerna sudi comment. Love uolss :)

 

Copyright © mommyHaza Story. Designed by Whitey Mommy