22 March 2013

Perihal gugurl me





السلام عليكم & Hi... 



Dr kiri Min (5) , Yaya (6)  & Echa (4) di I-City ~Gambar afew years ago


Ini anak2 saya.. Anak, harta paling berharga. Bukan pergi 1, boleh buat 1. Kennn.. Sungguh pun me xdek anak perempuan, tapi me tetap jugak anggap mereka2 ni anak me.. Mereka anak buah me. Tapi anak me la, senang cakap.

Echa, Yaya, Nadia  atau Marissa Nadia. Umur nye June nnt 6 tahun. Dia macam me, minat giler hello kitty dengan segala benda warna PINK. Me masih ingat, arwah adik me lahirkan dia secara normal di Hosp Sg Buloh. Me pi tengok arwah ke hulur ke hilir dalam labour ward tu tunggu time nak bersalin. Me pulak dalam pantangkan si abang Arman time tu. 2minggu lepas Arman di lahirkan, si Yaya pulak lahir. Same month! :)


Si Min atau Adriana Yasmin pulak lahir masa si Yaya usia 8 bulan. Min xcukup umur time tu. Naluri utk lihat dunia sgt2 kuat (for me la) dia successful utk bertahan dalam incubator 4bulan. Haaa kata arwah adik me dia sebesar botol kicap ajek. Kan org lain xleh tengok except parents baby ajek. Kecik ajek si Min ni, sampai sekarang mmg kurus ajek. Xpe, yg penting anak2 ibu sihat walafiat.



Memori: si Zul tengah menjawap soalan periksa oleh tok kadi sambil tersengih.


Alhamdulillah ayah diorg kasi me pelihara mereka.. Hopefully sampai bila2. :)
Tapi me xboleh mengharap 100% yg dia xkan amik anak2 ini after kawen lain ke.. Sure dia amik.. Ya Allah semoga saya diberi kekuatan itu.. Jodoh, pertemuan di tanganNya..
Me tak sangka name2 mereka ni, me reserved utk anak perempuan me klu ade, telah me kasi kat arwah, arwah happy dengan nama2 yg me kasi ni, semua berlaku macam ade hikmahnye.. Arwah adik sempat menjaga mereka 4-5 tahun sahaja... :(

Al-Fatihah buat arwah..



Si Echa @ Nur Isya Mirza pulak anak adik me yg duk kat Puchong tu. Dia @ mereka semua called me IBU. And my husband AYAH. Echa dah lama xjumpa own papa dia. My sis dah separate. Tapi dia xkurang kasih sayang dari seorg ayah. Sebab dia ade my husband, Pak Long, Pak Ude (ayah Min @ Yaya) & adik beradik lelaki my husband :)

So cute, kalau my brother in law (husband arwah) ade kat umah me, budak berdua ni akan cakap my husband tu "ala.. ayah la.. ayah andak.." hehehe tahot konfius sebab own ayah depan mate.. hehee before this diorg panggil my husband Pak Andak. Tapi si Echa memang dr dulu panggil my husband Ayah. :) Me happy jek bila diorg ade kat umah ni.. Walaupun sangat2 bising, tapi me happy tengok diorg besar depan me.. 






Semoga me diberi kesihatan yg baik & berpanjangan untuk memelihara mereka, my own family & my moms..



Harapan seorang ibu ini, agar ape jua yg di lalui seboleh2nye tabah.



Akhir sekali, dari kami. MakBonda yang banyak anak.. kikiki




Sekian


Terima kasih membaca entri luahan hati me ini... Maaf panjang berjela pulak :)


 sudi clicks?? :D

Related Posts by Categories



9 comments:

  1. mesti anak2 girls haza sayang haza mcm ibu dorang sendiri jugak. Percayalah kasih sayang anak2 kecik sgt tulus ikhlas. Lebih2 lagi yaya & min yg dah kehilangan ibu kandung. In Shaa allah besar ganjaran buat Haza jaga merek. Semoga jadi mommy yg super power :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah LL.. Amin. Haza pun harapkan benda yg sama

      Delete
  2. comelnya mereka semua..

    sy follow balik ye..salam kenal! :)

    ReplyDelete
  3. Insya Allah Haza.... semoga mereka terus membesar depan mata Haza.. amin!
    Tapi apa pun, kena redha dengan ketentuan Nya di masa depan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin kak.. Tapi mmg kena get ready ape jua kan..

      Delete
  4. tetiba sebak baca entry ni.. besar ganjaran pahala menjaga mereka. nieda doakan acik sekeluarga diberikan kesihatan yg baik dan dmurahkn rezeki..amin..bila nk dtg rumah?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih nieda... InsyaAllah nnt kami sampai hehehe

      Delete
  5. kagum saya dengan Mummy Haza...saya yg ada dua ank kembar ni pun kdg2 pening dengan kerenah diorang

    ReplyDelete

Thanks kerna sudi comment. Love uolss :)

 

Copyright © mommyHaza Story. Designed by Whitey Mommy