04 November 2014

Nenas asam tabor bercili








السلام عليكم & Hi... 

Hamboihhh tajuk xnak kalah, kikiki


Petang semalam balik je dari Alpha, terus ke dapor macam biasa masak utk dinner. Lepas masak2 potong nenas nak buat jeruk asam boi. Pagi semalam kemain lagi leleh2 ailio tengok si Zura up status mangga asam boi beliau.

Beli nenas ni kelmarin, semalam macam dah terlalu masak pulak. Kat kedai runcit depan taman ni kelako sikit asam boi xdek jual, yg ade asam tabor kat jambu tu. Tu yg terbantut nak buat kelmarin tapi smlm tengok Zura guna asam tabor tu, terus je kite buat projek.



Alaa, xdapat banyak. Nenas madu kan xberapa nak besar sgt saiz nye.. Dapat sebekas ni semalam. Cukup le.. Cili api merah tu, bau dia je dah menyengat ke idung... Xsabo balik tghari kang nak makan.

Hari ni my cousin repeat paper BI. Last dah hari ni. Kang saya amik dia then anto ke umah mak ayah nye.. 


Sampai sini dulu ya..



 sudi clicks?? :D

Related Posts by Categories



3 comments:

  1. Kakak tengok pun dah terliur. Nak call hubby kakak utk beli nenaslah. Kakak rasa nenas macam ini lagi menggoda mata kakak Haza haha... dan-dan terus terus teringin.

    ReplyDelete
  2. Tudiaaaaa... skrg giliran zura plak kecur ailio.. aduhaiiii.
    boleh terbau2 nenasnye. hahahaahhaha.
    padahal tgk gambar jer. tapi boleh bau nenas. sabor jer lah.
    kena cuba buat guna nenas plak nih~ hahaha

    ReplyDelete
  3. Nenas madu msti sedap ni..sbb rsanya manis2. Letak lak asam boi tu.. lagi laaa

    ReplyDelete

Thanks kerna sudi comment. Love uolss :)

 

Copyright © mommyHaza Story. Designed by Whitey Mommy