13 November 2014

Percutian Murah di Tasik Kenyir (1)




السلام عليكم & Hi... 


Rumah Percutian Persekutuan



Pernah dengar? Seriously walaupon husband keje gomen hampir 14 tahun, baru 3-4 bulan lepas baru saya tau. Sama le husband, pon x amik tau hal2 ni.. kikiki

Kami ke Tasik Kenyir seminggu sebelom ke Langkawi hari tu. Entry xsempat nak publish. Suppose September publish tapi xsempat. Tak tahula ape yg tak sempat tu :)

Ok, alkisahnye si Yong sibuk tanye ai kenapa xpernah bercuti guna RPP ni. Dia selalu guna name kakak dia (teacher) utk makan angin. RPP ade banyak tempat depend on your gred jawatan.. Jangan x tau London also ado ko.. RM200 semalam klu xsilap. Tapi husband ai tak tergolong ya :p.. 

Hehhee mane la ai tau wujud benda ni.. Tapi susah sikit tau nak book. Cepat sungguh la org2 gomen ni booking tempat. Mase ai klik2 kat web ni mmg hampa sangat semua tempat full even try click Tasik Kenyir tersilap enter ejaan name husband (sadis sungguh) wakakka..

Husband tetiba col kate dapat email dari RPP. Rezeki uols.... Hehehe RM100 utk 2 malam Bungalow 2 bilik. RM50 untuk bot ke sana. Total RM150. Murah tak dik nonnnn.. Sini sedikit info tentang RPP Tasik Kenyir (LINK)

Kite layan gambo ye. Kami ke sana 3 hari 2 malam ajek. Jauh tuuuu.. 


Lepas drive berjam2.. Kami sampai lebih kurang pukul 11am.. Bot akan ambil kami di Jetty pukul 1pm, so kami makan2 dulu kat restoran tepi tasik ni. Tak ingat dah name. Makan ala kadar je, perut full asyik makan sepanjang jalan.
So, untuk aktiviti uols boleh booking kat depan jetty ni. Macam2 harga, and uols pilih le mane nak pi. Kami hanye pilih yg paling dekat, sebab masa x lama kat sana kan.. Husband amik package ke air terjun. Serius x best :p (for me)



Posing le dulu anak beranak..



Mase kami pi ni banyak tempat tengah renovate, banyak bangunan akan naik. Kata akak kat jetty tu, akan ade barangan Free Duty kat situ, taman tema, etc. Jangka siap dlm 2 tahun lagi..



Di Jetty, tengah tggu brother yg amik kiteorg ni, Encik Alias.



Ok, sampai.. Husband check in.
Rumah Peranginan Persekutuan Tasik Kenyir



Me & uwan.. Mesti bawak.. Hehehe



Muhammad Baby..
Satu hal.. Punye la tinggi dari jetty ke bungalow uols.. Sempot mokcik, uwan & cucu s....
Si Arman kira lebih kurang 200 anak tangga. Fuhhh mmg lepas tu nak turun balik idak le... Dari tangga ke bungalow pon tinggi macam dlm gambo ni. Haihhh



Ya, bungalow busau macam ni.. Terfikir... Malam2 macam mane la gamaknye.. Seremmm ai..



Sampai depan bungalow dah. Name rumah kami; Petaling.



Hall & dining area yg luas. Berjalan berbunyi skt, berlari lagi la...




Ruang dapur..
Haaa lupa, uols klu nak ke Tasik Kenyir ecspecially nye ke RPP, silalah bawak bahan2 masak ye.. Xdek ape pon kat sini.. Restoran jauh sekali, wakaka.. Husband dah col awal2 Encik Alias ape perlu bawak.. Then beliau akan senaraikan ape yg ade kat rumah ni..



Bilik cukup besar.
Ade bantal, tilam xtra. Klu xdek, pi la ke receptionist, ok!



Ok, ini percutian utk merehatkan minda.. Kete tak dek, motor xdek.. Yg ade bot, nyamuk. X dilupai  monyet pon ade. Kikiki



Dari balcony rumah ni, nampak dah tasik tu.. Air biru, cantik..



Balcony yg luas, tapi ai tak berapa kasi sgt diorg duk luar ni.. Tinggi rumah ni tau.. Takut jatuh..



Paling happy ade channel Disney Astro. 
Xdek la bosan kan..



Cun!

Sampai sini dulu tau.. Panjang sesangat. Nanti petang ai sambung part 2. Apa package yg ade di Tasik Kenyir ni.. Gajah, ikan kelah, etc.. nnt ai citer
Thank u singgah sini ye..






 sudi clicks?? :D

Related Posts by Categories



7 comments:

  1. bestnya..nak try book plak la..selalu full ajer waktu nak booked

    ReplyDelete
  2. heheh me keje gomen since 2004 tak pernah book RPP ni..tau ada cuma tak tau specific link/info..now bolehlah usha2 hehehe

    ReplyDelete
  3. Bila dpt peluang macam ini siapa pun nak Haza
    Kakak yg tengok pun teruja...

    ReplyDelete
  4. untungnya keje gov kan.. byk kemudahan..

    ReplyDelete
  5. Mmg tau pasal rpp ni...tp nak tembus tu alahai.. mmg rezeki haza lar dpt ni kan. Best plak tu baca citer haza ni. Eeeeeee nak pi jugakkkkkkkk huhuhu
    hujung thn ni bercuti ke mana? Kami x ke mana...pasar karat shah alam je kot hahaha

    ReplyDelete
  6. salam..nak tnye, husband ada simpan lg x no. en alias tu?

    ReplyDelete
  7. salam..nak tnye, husband ada simpan lg x no. en alias tu?

    ReplyDelete

Thanks kerna sudi comment. Love uolss :)

 

Copyright © mommyHaza Story. Designed by Whitey Mommy