02 November 2015

Roti




Sejujurnye anak2 saya lebih gemar roti yg ade filling coklat tu. Yg kosong2 cenggini xberapa sangat.. Kalau teringin saya roll kan dengan chicken slice (yg ini fav abg irfan)



Bahan2 asas same je dengan cara buat roti2 lain. Cumanye saya guna 'pelembut' tu style Chinese. 

Caranye utk buat 'pelembut' @ overnight dough (walaupon buat on the spot je)

50gm plain flour dikacau dengan 250mls air panas. Kacau sampai jadi likat & smooth.

1 adunan guna hanya 100gm sahaja overnight dough tu ya.

Sedikit leceh sebab mase uli adunan mmg melekit & lembik. Tapi percaya la.. Lembut roti anda tu nnt.


Kekuning2an tu saya roll adunan dengan chicken slice & cheddar cheese sebelum bakar dlm oven. Meleleh2 cheese tu & roti jadi sedikit berat. Huhuhu



Hasil lekit & lembik tadi >.<

Selamat mencuba ya..


Related Posts by Categories



4 comments:

  1. beshnye kak ... huna bread maker ke ...uli pakai tangan ni ....

    ReplyDelete
  2. baru nak tanya.. Haza pakai bread maker atau uli pakai tangan?
    nampak cantek jer roti Haza tuh.

    ReplyDelete

Thanks kerna sudi comment. Love uolss :)

 

Copyright © mommyHaza Story. Designed by Whitey Mommy