02 December 2016

December sudah ~ misi tak tercapai




السلام عليكم & Salam Jumaat buat semua...


Hello December!

...Ya Allah.. Kuruskan lah hambamu ini...
Aduhhhh berat naik cepat mcm MRT, turun kilo mcm siput sedut, haihhh
Target 2016 x tercapai.. huhuhu

Ok baru beberapa hari start balik diet. Me & husband. Selain ke Gym buat workout.
Tapi turun dia mcm susah nye. Tak pe la.. Pelan2 ye.
Maklumlah bulan dobelas banyak org kawen, perut berlagu riang mintak nasik minyak, acaner nak diet. Hahaha.. 



Sanggup tu klu gi kedai mintak kambing bako semata. Nasik xpayah. Hewhewhew



Masak adalah aktiviti tetap di rumah walaupon mak diet.
Simple jek macam ni, si Kimie suka beno dengan lala sekarang. Bertambah makannye.



Dah hampir seminggu saya buat bento sarapan utk husband>
Tapi xjugak buat utk diri sendiri. Selalu je ngelat.



Hahha, hari tu gas habis. Roger husband balik keje tolong beli utk dinner..
Taddddaaaaa
Sushi.



Akak sekarang.
Jauh lagi perjalanan nak kurus macam model, hahahah



Related Posts by Categories



4 comments:

  1. Kalau kita yg jadi tukang masak memang susah sikit nak capai target Haza
    Lainkan kalau solo-solo memang boleh nekad tak masak..

    ReplyDelete
  2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  3. bukan haza sorang yg alamai kenaikan berat badan..bsb pon sama
    huhuhu..udah buat macam2 tapi badan tetap naik..naik dan naik

    ReplyDelete
  4. heheh.. xpelah kak haza..nanti dptlah tu berat badan impian..
    berat berapa kg x kisah..y penting dpt hapuskan lemak...

    ReplyDelete

Thanks kerna sudi comment. Love uolss :)

 

Copyright © mommyHaza Story. Designed by Whitey Mommy