18 December 2016

Desa Balqis (part 1)


Salam buat semua..

Dah dekat seminggu x publish. Acik bz. Bz dgn anak2 yg bercuti sekolah ni. Last wk yg cuti bersambung tu saya ke Melaka. Kami ke Desa Balqis, Kuala Linggi. Cuti2 kat situ 3h2m.




Husband booking chalet sini since 2bulan lepas. Rumah (chalet) yg blm di booking hanye rumah PAkCu. Kiranye paling comel ade 1 bilik. Lain2 rumah full booking time tu. Jadi la drpd xdapat, hehehe

 

Suasana dlm rumah PakCu. Bilik ade aircond tapi malam kena off, ya Allah sejuk betul. Ade sinki, fridge, tv, dining table yg comel & sofa.

Bahagian luar ade balkoni di depan & belakang.

 

Toilet hotel 5 bintang😆 cuma xdak jakuzi.

 

Cantikkan? Rumah PakCu paling belakang sana. Yg depan besar. PakLong kot. Kikiki. Masa saya ke sini ade 2 keluarga besar yg menginap di sini. Diorg buat familyDay.  Korang boleh tengok kat web. Banyak services @ aktiviti boleh buat kat sini.

 

Jln arah ke depan ade pool & betul2 tepi laut. Bebudak lepas berkubang dlm pool, terjun laut pulak. Tapi air laut warna x cun😅

 

Saya berdiri di kolam. Tengok laut sebelah jek. Husband kate rumah batu tu rumah owner Desa Balqis. Seorang arkitek. 

 

Sampai sini dulu ehh.. anak2 ngan husband semua sunburn teramat. Asyik ngulang ke pool ngan laut.

Related Posts by Categories



3 comments:

Thanks kerna sudi comment. Love uolss :)

 

Copyright © mommyHaza Story. Designed by Whitey Mommy