18 April 2017

ke Cherating




السلام عليكم & Hi...


 

Hahaha gambar tuan tanah sibukkkk ajek..
Serious, preggy kali ni muka naik jerawat banyak2, besar2 sampai bernanah sakit semua. Bukan setakat muka, dengan badan2 sekali naik jerawat.. Sedih makcik..

Ok lantak le jerawat tu semua, last week kan my niece (anak cousin) kawen kat Felda Mempaga.
Saya dah apply cuti Sabtu tu. Dapat le makan nasik minyak & lauk org kawen (walaupon saya hanya mkn nasi putih) 

 

Selamat Pengantin Baru ye utk Teha & husband, acik Haza doakan semoga kekal bahagia hingga ke syurga.


 

Kenalkan cousin2 belah arwah abah saya...Bukan senang nak berkumpul mcm ni.
Lepas makan2, bergambar, kami decided nak ke Cherating. (husband saya ni jenis suh bawak jek baju nnt baru decide nak bermalam kat mane :)

Family my brother pon join sekali.


 

Sambil drive sambil tu la husband google le hotel/resort/motel/chalet ke ape yg kosong, ape yg best.. Hahaha husband korang pon mcm ni ke?? Lepas puas hati baru dia ke Booking.com
Pon booking/payment sambil drive ok. Hahaha makcik duk sebelah jadi mem, sedo2 dah terlena mcm tu.


 

Kami kat balconi.. Akhirnye sampai kami di Resident Inn Cherating. Amik deluxe room 3 bilik. Cukup le utk kami. Janji berdepan ngan pool. Budak2 dah happy sgt.


 

Ok, mari bergambar. bilik kami di tgkat 1 betul2 sebelah tangga tuju ke pool. Makcik suka :D


 

Snap dr balkoni ajek, mak mmg makin malas sejak dua menjak ni.


 

Happy them. Tengok Irfan makin tinggi. Uwan jauh ke bawah.


 

Malam untuk dinner kami tak pi jauh dr Resort ni. Kami ke Restoran Awang Ikan Bakar.
Kami order simple2 utk 5 org dewasa & 8 org budak mcm tu.

Mixed Tomyam
Telor dadar
Kailan ikan masin
Stim siakap  
Sotong goreng tepong
Ketam Cili

Teh o ais 2 jag beso gadang hahaha

 

Ade org nak selpot dengan ketam cili. Hahaha


 

Esok nye lps budak2 berendam lagi kat pool sampai kul 11.30am, kami pon siap2 check out.

Heading to Telok Cempedak, sementara tu kami singgah beli kepok lekor & keropok  kering ikan tamban.
Singgah Kuantan makan lunch di Aida's Nasi Ayam


 

Sampai Telok Cempedak dlm kul 3pm, still paneh. Tapi budak2 still nak mandi laut. Sukati korang leee.Sebab tak sempat nak mandi laut di Cherating. Mak, uwan & Along tengok aje diorg mandi.


 \

Anakanda beta.


 

Lebih kurang kul 6pm kami bertolak balik. Singgah pulak Temerloh, adik Along si Mira ajak dinner kat umah dia, rezeki jangan di tolak. Lagi2 Mira masak Patin Tempoyak.. Alhamdulillah...

Sampai sini dulu iolsss..

Related Posts by Categories



1 comment:

  1. Assalamualaikum..singgah baca.. ;-) lama dah tak ke cherating....kalau ke cherating dulu, selalu lajak ke kemaman...sebab nak beli keropok lekor

    ReplyDelete

Thanks kerna sudi comment. Love uolss :)

 

Copyright © mommyHaza Story. Designed by Whitey Mommy