بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
السلام عليكم
Hye.. Hye..
Macam mane Sabtu anda?? Me?? Pagi tadi keje, then masak2 utk lunch & petang time anak2 tdo, me menyediakan Pure Marine Collagen (PMC) for me & my mom.. hehhehe stock yg beli dari Kmieja hari tu dah habis, me repeat order, just tunggu pos laju lalu singgah umah me jek.. :D Beli dengan member sekerja pun ade jual dried PMC ni..
Ok berbalik citer PMC. Dah ramai kan amik PMC, dah ramai orang tau kebaikan nye. Me amik x teratur maybe sebab tu lambat effect pada mata kasar. But my mom sangat2 konsistan amik PMC ni.. 2 sudu pagi & 2sudu malam before tdo. Tekanan darah my mom (masih baru diagnose high blood pressure) dah kembali ke tekanan asal.. Mean normal dah. Me happy, alhamdulillah... Hopefully maintain la hendaknye, amin..
Saya pun nak start balik amik secara konsistan. Hopefully kite dapat & share kesan bagus PMC ni utk kesihatan kan.. Ok, hari ni me nak tunjukkan cara simple sediakan PMC. Kali ni guna purple kaler ya.. Bau sedikit strong dari yg kuning tu, me dapat tau yg manfaat dia pun lebih dari yg kuning. :) Betulkan saya klu ade salah ya.
Utk hilangkan bau dari dried PMC ni, harusla di rendam 6-10jam ya, cuci bersih2.. Klu nak buat ulam 6jam tu dah cukup. My friend (Chinese) makan PMC ni mix dengan sos2 kechup saje. Mmmm
Dried PMC akan jadi kembang macam ni bila di rendam 6-10jam
Masak hingga PMC hancur sepenuhnye.
Tuang dalam bekas2. Yg ni bekas kecik2 jek. Me masak utk half month, mean 50gm dried PMC.
Bukan setakat jelly ajek, Kmieja ade jual sabun, krim muka, masker muka berasaskan PMC..
Tekan SINI ya utk ke blog Kak Mieja
Sekian,
mummyHaza & anak bujang no2
motip??
Rasa apa yer kolagen ni?
ReplyDeleteXdek rasa nieda... Acik makan dengan rabena si elan.. Hehehe ade sedikit bau hamis la.. Setengah org masak taruh daun pandan, gula batu etc. Acik masak cam tu jek
Delete:) nani bru je consume.
ReplyDeleteSinggah sini