04 February 2013

Terapi OZon Pelangi

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


 السلام عليكم 



Hello  semua... Salam Isnin...





Hari ni mummyHaza sibuk nak jadi cekgu.. hehehheeh.. Ok ok, nak cerita tentang terapi ozon. Sekarang name Ozon ni makin di kenali berbanding afew years ago, org xtau pun ape itu ozon, atau kate org Melayunye cuci darah... Yup me teman my hubby pi buat treatment itu hari.. treatment ni actually dah lama ade kat dunia cumanye Malaysia masih kurang dikenali instead of quite expensive harganye, for me la..





Menjadi sahabat saya since 1994... xmau hilang dia selain Kun Fayakun dariNya.. Oleh itu me as a nurse, ewah.. me explain kat husband yg LDL (Low-Density-Lipoprotein) @ KOLESTEROL JAHAT, beliau tinggi ya amat. Makan ubat tak mau.. Maka carila altenative lain utk ubatkan nye... Guess... beliau hanye dengar office-mate pi buat therapy ni, beliau terus kata Ya kat me... my dear.. ingatkan dengar kata me as wife or nurse, tapi aura member lagi kuat hikhikhik sob sob sob.. 





Terapi Ozon Pelangi terletak di Seksyen 11, Bangunan UMNO, Shah Alam, satu bangunan dengan KWSP tu..Ahad ngan PH tutup ya..

(Kualiti 2 gambar di atas amat naikkan darah me, buatkkan me nak tuko iPhone 5, boleh gitu??)


Seharusnye klu nak terus buat treatment ni uols buatla full blood check up kan.. Klu memang betul result x cantik boleh je terus buat appointment. Me mmg dah buat bld check up ni awal2 before nak ke sana. Beside LDL haywire  my hubby also kurang iron, kurang potassium jugak, Helicobacter Pyloric positive (yg ini bakteria dlm perut), sugar high buatkan me sangat2 worried okeh.. 


 Ini mesin EBOO (Extracorporal Blood Oxygenation & Ozonation). Proses lebih kurang mcm menderma darah, cumanye darah akan dibantu mesin ni pump utk ke/di tapis, di bersihkan & diberi oksigen & terapi ozon sebelum di salurkan kembali ke badan melalui saluran darah di sebelah 1 lagi tangan. Mean, dua2 belah tangan ade saluran IV.




Darah yg keluar dari my husband ~ sangat hitam, pekat, likat.. hehehe percayala vampire suka nih. =B



Boleh nampak perbezaan kan.. yg pekat tu belum sampai ke mesin EBOO. Yg cerah tu odw balik ke badan.. Me tanye husband ape rasa, katanye ok, Tapi ade complain sedikit rasa gatal2 di kaki. Doktor kata sign & symptom blood yg x bagus.



Yg mane perasan, ade sedikit sediment putih di dalam tubing tu, YA.. itu kolesterol my husband. 

Bayangkan klu lapisan ni pi ke arah otak, lama kelamaan lapisan tu tersekat & melekat kat saluran darah then boleh dapat stroke tau, klu kat jantung, jadi macam arwah my dad. Pergi tanpa kata apa2 kat kami :'( Sob sob sob...



Yeayy!! Darah dah di kasi O2(oksigen) & O3(ozon).. Cantik, merah kemerahan.. Ya sebetulnye terapi ni bagus di buat 3x cycle for 3 weeks, then anda buatlah blood test lepas 6 minggu after 3rd cycle. InsyaAllah after that u can  repeat the treatment yearly 1 time.. :) Bagus kan... Badan makin sihat, kualiti hidup makin bagus... IsyaAllah & amin...



Ini bahan2 toxin yg x diperlukan oleh badan...
Kata nurse kat situ, klu toxin tu di biarkan overnight, esok sgt2 SURE ade semut, kikiki





For more information about this click SINI ya

Ok sampai sini.. Ozon ni bertujuan membuang toksin yg merbahaya kepada badan utk membetulkan balik peredaran darah yg baik.. Jugak mengembalikan keremajaan kulit anda...



Faedah terapi ozon



 sudi clicks?? :D

Related Posts by Categories



2 comments:

  1. Berapa yer kos buat ni? Nieda x penah lagi buat full blood test. Dah masuk 3 series ni risau gak.

    ReplyDelete

Thanks kerna sudi comment. Love uolss :)

 

Copyright © mommyHaza Story. Designed by Whitey Mommy