27 May 2013

Teluk Dalam Beach Resort, Pangkor




السلام عليكم & Hi... 




Bersiaran kembali! Wahhh lama menyepi.. Hikhikhik x la.. Baru 2 hari cenggitu kan.. Bz la sangat2..

Ni baru habis 2 case gynae. Lepas lunch terus jek bukak blog.. Rindu. Mata dah jadi macam beruang panda.. Me sampai dari Perak pukul 2am tadi. Lambatkan perjalanan sebab me & husband jek balik ke sini. Anak2 semua kat kampung. Jumaat nanti balik lagi sebab cousin kawen Sabtu tu.. RINDU kat anak2 usah citer. kuar jek hidway malam tadi me terus sebak, pelok bantal yg Kimie selalu baring tu.. Mata cepat2 tido. xnak husband perasan. So, jangan tanye malam tadi jalan jem ke tak (cuti sekolah bermula) sebab me tido. :)

^^^^^^^^^^

Ok, hari Jumaat kan cuti Wesak, so office husband buat Family Day di Teluk Dalam Beach Resorts, Pulau Pangkor. Dua hari di sana sangat happy bebudak. Balik jek terus gelap gelita kulit diorang, hahaha bukan main lagi berendam dalam laut, buat istana la, bridge pasir la.. hehehe 




Ini Bruno Mars kenit saya.. Hehehehe topi tu beli kat Kelantan.. Guling2 kat tanah nakkan topi tu.. Haiihh budak nih.



Turun dari ferry. Nak ke Pulau ni kena naik ferry yg betul tau. Yg ni ke Teluk Dalam Resorts.



Mamat



Sampai, Alhamdulillah... :) 
Me paling banyak anak kat situ.. Yg lain paling ramai 5 orang, hehehhe


Lobi resorts. Best resort ni..

For me la kan.. Klu kaki makan @ shopping kan, rasanye carila resort yg kat kawasan  Pangkor sana nun.. Sebab kat sini kan, kot2 sape nak honeymoon ke, team building ke, nak aman tenteram ke, kat sini la resort paling sesuai & best... :)





Mari berkenalan dengan resort ini, ececeh.. Di sebabkan kami ramai, so pihak resort kasi kami chalet yang besar. 2 bilik tido + 2 bilik air gitu.
Selesa!




Schedule acara actually check in 3pm tadi kul 12 lebih gitu kami dah sampai kat sana. So, awal masuk dengan xsempat beli lunch bagai, hehhee meggie la jawapannyer.. 

Plus kami pon makan2 kudap sepanjang jalan Tapah Road - Lumut. So perot still kenyang.






Before sukaneka, budak2 nak main tepi laut asalnye, tapi mane boleh tahan tengok laut kannnn, so dah basah baju berendam kat situ. Haihhh la anak...



Posing mak & apak diorang, hahaha



Me & Kimie yg mengamuk




Lepas mandi laut, terus ke padang (depan my chalet) untuk sukaneka.. :) Min xdek, dia penat main laut terus tidur dengan nyenyaknye kat pondok (port mak2 budak yg xjoin sukan) tepi padang tu.



Diorang masuk acara perah air di span ke botol. Ehhh betul ke ayat tu??



Arman ~ Happy dia bila group dia menang :D



Abang.



Diorang happy kat sini.. Me happy jek walaupon kekadang si Kimie mengamuk.. :)



Untuk dinner malam tu, kami disajikan makanan seafood & western + fried rice & spaghetti. Ada deserts, salads etc. Makan betul2 di tepi laut. Angin kuat+++ sebab xlama lepas tu ujan renyai turun.. hehhee macam industan lak. 


Ada cabutan bertuah untuk staff, tapi hadiah collect kat office nanti. My hubby dapat flush air kot.



Me xbanyak snap gambo makan sebab kena makan dengan betul2 depan 6 orang anak nih.. Kang makbonda sibuk amik gambar, diorang ntah ke mana pulak. Hehehe



Ini harus ade, ketam bakar, sedappppppppp heheheh


Sampai sini dulu yek.. 

Oh ye, me ade copy n paste my husband punye FB, lepas dinner my husband & member2 terjun kolam.
berangan x hengat! Konon2 nye ni cover CD kumpulan Scoin yg terbaru :p



Web Resort di SINI


 sudi clicks?? :D

Related Posts by Categories



5 comments:

  1. bestnyeeeee... makan2 tepi pantaiiii~
    makanan pon lazat2..
    memang puas ati kalo ikut trip family day cam nih kan~

    ReplyDelete
  2. Ooo resort ni share jetty pangkor island beach resort kan? Nmpk chalet dia selesa tu. view pun not bad.

    ReplyDelete
  3. Wah bestnyaa!!! Tempat best, mkn2 best, activity best. Berangan nak pi pangkor jugak la nanti hihii..

    ReplyDelete
  4. cantik resort ni..nmpak bersih & tenang je..
    wahh tahniah arman sbb group dia menang

    ReplyDelete

Thanks kerna sudi comment. Love uolss :)

 

Copyright © mommyHaza Story. Designed by Whitey Mommy