Salam uols...
Sarapan ape pagi ni..? Saya menggoreng nasi (requested by mrHubby) Nasi Goreng kacang buncis + carrot. Ade lagi satu kari ayam.....tin...... Jgn cakap saya rajin masak kari pepagi hari ni, itu dari tin Yeo's Chef Wan.. Hehehe. Malam tadi kami ke Tesco, cari barang basah. Sebab esok saya ada course Sterilization @ Hospital Serdang.. So, anak2 esok x ke sekolah, wan ngan atok ade kat sini. Diaorg berbesar hati nak jaga cucu yg nakal cute nih.. sigh' senyum lebar..
Ape yang kite boleh buat dengan kari ayam tin ni? Ok, saya nak copy paste resepi Encek Chef Wan masuk dlm blog comel nih.. Sila try klu mau.
Puff Kari Ayam
(Hidangan 30 org, masa persediaan 1 jam)
Ramuan:
Kari Ayam Yeo's - 1 tin besar (450g).
Telur Rebus - 5 biji, potong 6 bahagian utk setiap biji telur.
Ubi Keledek - 500g
Pastri Lapis - 1kg
Cara:
1. Asingkan tulang dr kari ayam.
2. Kukus ubi keledek, buang kulit & potong dadu.
3. Gaulkan bahan 1 & 2.
4. Bahagikan pastri lapis kepada 30 bahagian kecil berbentuk 4 segi.
5. Letakkan 1 bahagian telur rebus bersama 1 sudu kecil bahan 3 di tengah2 pastri lapis.
6. Lipatkan pastri, gunakan garpu utk membuat bentuk sisi pastri, (Boleh jugak dibuat bntk pai)
7. Bakar dlm ketuhar suhu 200c selama 15 minit.
Ok.. selamat beristirehat dr kami sefamily..
azaaaaaa....sedapnyaaaa....ada bendi tuuu best:):) mashukk shushuuuuu...heheheh...
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDelete@memorisusuanku hehehe jemput2 kmieja ^__^
ReplyDelete