14 May 2015

Misi Kejar CPD points





Sedia maklum misi2 kena renew APC yearly kan. Renew lesen utk practise as nurse sepanjang tahun tu la, gitu. hehehe haruslah attent workshop atau any courses @ pon kena buat CNE la baru dapat points banyak sikit. Mcm SRN kena 25-30 points baru boleh renew yearly license. Jenuh nak kejo. Attent talk je baru dapat 1-2 point huhuhu

Semalam my turn kena buat presentation. Tetiba xsihat tapi kena jugak kasi la sebab date lain dah fully booked.

Sterility Proses ni citer pasal mesin autoclave besar gedabak tu yg bertindak sterile kan barang2 tertentu (free from any microorganism) hehehe cukup sampai sini. Nnt penen nak dgr explaination.




Centre kami yg kecil, staff x ramai. Tapi semua tu adalah SRN (staff nurse). My supervisor a.k.a Sister yg pakai tudung grey tu. SR Norlaili.. Sampai sini dulu ye..



CNE: Continuing Nursing Education
APC: Annual Practising Certificates
SRN: State Registered Nurse



Related Posts by Categories



5 comments:

  1. selamat ber kursus kak ... ooo br tau yg nurse kena renew lesen ek

    ReplyDelete
  2. Kalo yg x penah renew apc lg..sbb x penah keja nk dgr talk kt mna utk point nie..bley tlg tya tak?

    ReplyDelete

Thanks kerna sudi comment. Love uolss :)

 

Copyright © mommyHaza Story. Designed by Whitey Mommy