05 May 2015

Weekend di Melaka




Salam bulan Mei buat semua, masih di bulan Rejab.. 
Long weekend, blog pon senyap.. Tuan tanah punye mobile internet amatla tenat sepanjang kat sana..

Saya hanye ade di Shah Alam malam tadi. Kami ke Melaka sepanjang awal bulan 5, kikiki. Anak buah biras saya Kak Mai kawen.. Kira rapat jugak la tu yg ke sana tu...


Kedua2 mak ke sayangan hamba..
My mom belah kanan tu, belah kiri my MIL.. Selamat pengantin baru buat Kyra & husband.. Semoga kekal bahagia till jannah..


Hari Sabtu pagi merayau kami sekeluarga ke Taman Buaya. Husband follow waze utk elak jem dari Tanjung Kling. Budak2 paling happy la masuk sana. 




Sejak bila sangkar buaya ni org ramai boleh masuk pon saya tak tau. Last pi dah lama, time tu baru ade abg Irfan kalau x silap.. Hehehe takot jugak nak dekat2 mane tau sang bedal tu ngappp kaki kite tetiba kan.. Tapi ade pelatih sambil pegang buluh yg menjaga kat situ..


Ngeri tapi diorg xtau binatang belakang tu sgt2 menakutkan..



Utk 2 malam pertama kami menginap di Bustel (Bus Hotel) di Pantai Klebang. Anak2 teringin ke sana.. Kami amik 1 bas. Yg lain2 tdo di rumah Kak Mai.



Mak posing dulu kat pintu bas. Bas ni xberapa beso, cukup ruang solat utk sorang tepi katil (queen)



Malam lepas merayap sepanjang tepi pantai, minum coconut shake tu wajib.



Pagi Ahad tu lepas bawak anak2 tengok laut dpn bustel, kebetulan ade fishing tournament sepanjang pantai Klebang, siap2 kami pon checkout. Pi balik ke rumah ibu Kak Mai makan kenduri kawen dak Kyra pulak. Paling best la, duk Melaka 4 hari xjemu dengan asam pedas yg di masak oleh ibu Kak Mai... Aduhhh craving..


Asam pedas gear box. Nasib baik xdek straw kat situ hehehehe.. Sedapppp



Petang Ahad lepas kenduri, kami merayap ke Bandar Hilir Melaka. Bawak diorg round2 atas River Cruise & naik Menara Taming Sari..




 Then hari Isnin pagi kami bertolak balik ke Shah Alam. Alhamdulillah x jem pon jalan.. Cukup sudah bercuti.. Next week anak2 mid year exam.. Selamat mengulang kaji pelajaran ya..










Related Posts by Categories



1 comment:

  1. kalau g melaka tak sah kan kalau tak pekena asam pedas...sodapnya..

    ReplyDelete

Thanks kerna sudi comment. Love uolss :)

 

Copyright © mommyHaza Story. Designed by Whitey Mommy