21 November 2016

Perihal Anyau



السلام عليكم & Hi...

Saya, anak2 & husband suka makhluk Allah yg satu ni.
Meoowww
Mmg dari kecik, saya ni membesar dgn kucing.
So far, kat rumah ni dah ade 3 ekor bulus tersayang...



Baby Grey. Dah 8 bulan umurnye.
Nakal sama dengan si Casper. Pantang kami keluarkan dari cage. Melompat2 bercanda dgn si Casper.
Semua kucing saya jantan ya. Gray ni stray cat. Xtau mane ibu dia. Time ni si Grey still baby so tumpang susu badan kat si ibu ni. Jiran sebelah terjumpa Grey mase hujan lebat. Kesian sangat. So, kami pelihara.

Si ibu yg hitam tu pon stray cat, tapi buat rumah ni mcm rumah ie sendiri. Baru2 ni dah beranak lagi.. Beranaknye kat balkoni rumah saya. Ade 3 rasenye anak si ibu. Xnampak lagi sbb masih menyorok. Dengar bunyi kitten jek. Jgn kao yayak kat celah2 kotak tu udah. Aduhai... 



Ini Casper. 8 bulan.
Manja & nakal, nauzubillah..
Jenis Parsi, flat face, low nose. Long hair. Blue colour.
Muka mmg arrogant giler.
Hobi: suka bangat tgk pintu cage nak dibukak. Lompat2 dulu sebelum meluru kuar. Hahahaha



Another spoiled cat. Exotic cat. High nose with flat face. Longhair. Berat 6kg+
Ayooo ini abam taiko. Umur mase nak di jual oleh owner, kate 2 yo. Tapi bila jumpa vet baru2 ni, melalui belekan gigi sah si Jhonny ni dah over 5yo. Dah tuoooo.. Cisssssshhh tipah tertipu.
Sampai owner kata nak tolong jualkan balik si Jhonny. Ohhh no way mannn!!
Dah sayang kan... Takpe la, tua pon tua la. Bukan nye saya nak buatkan dia baka.

Ouuww ya sblm lupa, my BIL kat Tapah tu ade business kucing2 exotic ni. Nnt lain entry saya publish kan ya.. 


Related Posts by Categories



2 comments:

  1. garangnya muka meow
    btw, jemput singgah tempat saya ye.. =)

    ReplyDelete
  2. amboi comey dan gebu takut tgk mata bolat

    ReplyDelete

Thanks kerna sudi comment. Love uolss :)

 

Copyright © mommyHaza Story. Designed by Whitey Mommy