16 January 2015

Perihal masak / bento





السلام عليكم & Hi...

Salam Jumaat buat semua..

Macam bonda2 lain jugak, sejak school dah buka ni bz nya ya ampun.. Badan pon dah start penat.. 



Malam kelmarin baru nak potong pendek rambut si tomato. Dah agak panjang. Dia still macam biasa suh uncle potong rambut yg masih mampu terpacak.. Apakah?? Hahaha gitu la klu anak2 dah makin beso, banyak akai.




Beskal eizlan pon dah siap baiki hari Isnin lepas. Hari tu kat bahagian leher beskal dah rosak. Kata husband kekacang dah ilang. Hehehe jangan banyak tanye kat ai, terus je bawak ke klinik kedai beskal. Diorg pakar part besi2 ni. Dari hari ke2 tadika eizlan dah start cycling. Kindergarden tu selang hampir 10 rumah je dari umah kiteorg.



I wish!!
Hehhee hari pertama sekolah diorg berbento.
Just bakar roti sapu jem kaya & air utk sekolah agama. Hari ke 2 hingga ke 5, non hado. Mokcik tetiba bz. Ehhh macam ibu baru tempoh anak2 sekolah jek. Tak pe, i wish... Ibu usahakan bento korang balik ye.. Jgn marah ibu..



Dinner malam tadi.
Sejak 2 minggu ni my both sole dah sakit2 huhuhu rasanye uric asid dah tinggi sangat ni. Lepas case petang nnt nak jumpa MO. Harus! Dah xtahan sakitnye.
Tapi, malam tadi seafood lagi! Ketam cili & sup fishball dengan kobis. Adoiiiiii xserik2!



New gadjet.
Hehhee i love cooking!
Kelmarin sampai set 'sudu masak' hello kitty ni hehehe seller tulis kat form borang PosLaju macam tu. Comel.. 


.,¡i|¹i¡¡i¹|i¡,.
`"¹li¡|¡|¡il¹"`






 sudi clicks?? :D

Related Posts by Categories



3 comments:

  1. Gadjet dapur dah comel-comel tu Haza.
    Ini yg mood masak makin menjadi-jadi ni:)

    Kakak tiap hari bawakan anak bekal tapi takpayah berbento habis juga:)

    ReplyDelete
  2. gadjet kat dapur tu cute la.. hello kitty lagi..
    lya pon prepared bento y simple2 aje..

    ReplyDelete

Thanks kerna sudi comment. Love uolss :)

 

Copyright © mommyHaza Story. Designed by Whitey Mommy