19 June 2021

PDPR



Week 1 #PDPR
👧🏻Cik Aisyah Sayang
.
#school2me
#LittleCaliphs
#3y9m











Ibu makin bz sebab grp PDPR Sekolah Kebangsaan & SRA semua dalam whatapps phone ibu😂




15 June 2021

15 June 1941


Birthday arwah abah hari ni...
Yang ke 80 tahun. 

Dah 10 tahun tak dapat rasa pelukkan arwah abah.. Rindu sangat..


Al Fatihah buat arwah abah.. Allahyarham Harun Bin Mohd Rashid

14 June 2021

14 June



14June2007
.
Alhamdulillah abang Arman dah 14 tahun🎉 
Happy Birthday! May Allah keep showering his blessing on you! Semoga jadi abang yg berjaya di dunia & akhirat Allah. 
.





Birthday gift from abang irfan, muahhhhh sedebik




#sonno2
#birthday

10 June 2021

Sebelum Syawal pergi


Alhamdulillah masih dpt meraikan Syawal dlm kesederhanaan walaupon xsemua dapat berkumpul..

Adik beradik momy Haza semua dekat2. Alhamdulillah masih dlm radius 10km  rumah2 kami.











Untuk kenangan, semoga anak2 ada kenangan gambar raya dengan family bila tengok blog momy nanti..

29 Syawal💙

07 June 2021

Kau pergi



26.3.2016-7.6.2021

Kau pergi.. xsangka.. Ya Allah...
Aktif. Xpernah terlantar sakit... mungkin kami xperasan perubahan Casper. Pergi sekelip mata.






Pagi ni husband kata Casper terbaring xaktif. Tapi masih boleh berjalan. Husband ajak ke vet cepat. Sepanjang perjalanan kepala Casper baring di tapak tangan ibu.. Pukul 10.20am dah sampai depan Vet Hakiemi Kuala Selangor.

Doktor ambil Casper masuk dalam klinik. SOP PkP owner kena tggu dlm kereta. Doktor akan col beritahu problem/progress kucing. Sabar menanti. Doktor col cakap Casper ade batu karang. Need tubing utk keluarkan urin under sedation. Warded utk pemantauan 4-5hari. Tanye owner consent semua. Husband kata proceed. Sudah depo kami pon balik.

Pukul 1.24pm Doktor col, kasi tau tubing semua dah settle. Put on iv drip & O2 tapi Casper tak bangun😭😭😭 casper dah pergi... Allahuakbar

Wahai anakku... berbahagialah kamu di syurga Allah..

02 June 2021

Hello June



Alhamdulillah dah masuk pertengahan tahun utk 2021 kan.. semoga kita semua dilindungi olehNYA dr penyakit2 wabak yg berbahaya.. Case makin meningkat. Semoga PKP 2 minggu ni dapat mengurangkan case2 kat Malaysia ni... ameennnn


PKP 3.0
1-14 June 2021


4 May lepas si Debby beranak 4 kitten.
Mak ayah mata kaler kuning/oren anak2 semua kaler gray/blue mcm tu. Xtau la dah beso nanti kot berubah kaler mata..


Yg momy nampak 3 jantan 1 betina. X expert le momy nak check gender kitten ni😂


Momy guna stokin momy yg dah tak pakai utk buat baju budak2 ni😜 Saje suka2.



Paling sayang.
Pantang pegang anak dia.
Ni kali kedua Debby beranak. Kali pertama beranak semua (3kitten) mati lemas dlm kandungan. Sayang sebab yg tu high nose flat face😭



Kanan tu si sulung, Yuichi


3 oren, 1 cream kaler. Oren ikot kaler si bapak, si Debby kaler grey.




Ini le bapak depa si Oyen. 
Asal dr Johor. Sombong giler dia tapi lepas survive dr parvo, dia jadi manja gile dgn momy, cuma dia xboleh keluar dr cage, xcukup tanah dia marathon. Xnak org dekat dengan dia.


1st day MCO breakfast Semalam. Husband xkeje semalam. Hari ni baru start. Penjawat awam 20-40% kehadiran je kan? Esok cuti balik.


Lunch semalam. 



Bz baby. Sampai sini dulu.
#stayhome

31 May 2021

Vaccine Covid


Alhamdulillah mak & abah mertua dah completed terima 2 dose vaksin. Tinggal lagi mak mertua lagi 1 dose. Delayed sbb operation hari tu.. Semua makcik pakcik belah husband dah selamat terima vaksin sepenuhnye..




Husband pon dah dpt date appointment 1st dose pertengahan July nnt. Momy Haza je xdapat lagi😭
(Masih dalam proses)
.
.
Alhamdulillah 31.05.2021 uwan dah completed vacc. 
.
.
Abah pon dah completed terima vaksin..
.

Lepas operation, mak mertua makin kurus.. semoga mak bertambah sihat. Alhamdulillah kuat semangat mak nak ambil vaksin.
.
Kite berusaha & tawakkal😘 #staysafeeveryone #stayhome #PKP

22 May 2021

KPJ Shah Alam





Today 22.5.2021 his last appointment with Dr Shah Jumaat. Thanks Doctor. The scar are healing. Nurse kata Eizlan dah hensem🤣
.
Appt PRN.
.
My Eizlan🍅 just needs follow-up dengan Doktor Nuraziah untuk allergic dia. Nxt appt xbuat lagi😂



Muka ibu je yg parutnye xmau hilang😂


21 May 2021

10 tahun







15.5.2021 🤍Semalam genap 10 tahun abah pergi.. Abah… how heartbroken I am and how much I miss you. I can’t explain in words but my tears do. Tapi kami redha.. 
.

AlFatihah.. Allahummaghfirlaha warhamha wa’afihim wa’fuanha. 
Moga Allah swt memberi keampunanNya dan menggolongkan arwah abah di kalangan orang2 yang soleh.. Amin.

05 May 2021

Alhamdulillah



Alhamdulillah 3 hari selepas operation, mak mertua dah boleh keluar. Mak kuat... mak dah 71 tahun. Dec nanti masuk 72tahun. Semangat tinggi kata doktor.. Terima kasih buat doktor2, nurses & kaki tangan hospital Teluk Intan.. menjaga mak sangat baik..


Terima kasih adun Ayer Kuning datang melawat mak..
Bawak buah tangan bagai..💜🙏🏽

29 April 2021

Perforated Peptic Ulcer


29.4.2021
.
Semoga Allah menyembuhkan mak secepatnya, dengan kesembuhan yang tiada sakit selepasnya. Syafakillah fii umrik.. 
.
Mak mertua dah selamat menjalani emergency operation pukul 2am tadi. Alhamdulillah dah selesai pukul 7am & masih dibawah pemantauan rapi pihak hospital.. mohon sahabat mendoakan kesembuhan mak mertua mummyhaza💜🙏🏽 terima kasih💜hanya Allah swt dapat membalas jasa doa kalian💜
.



#Laparotomy
#grahampatch
#perforatedpepticulcer
#Hospital Teluk Intan

 

Copyright © mommyHaza Story. Designed by Whitey Mommy