02 December 2014

Honeystar Trip Krabi - Day 3




السلام عليكم & Hi...

Hari ke 3 - 17th November 2014 - Honeystar kami di Krabi.
Happy anniversary!! Semoga jodoh kite hingga ke syurga.. 



Pagi2 dah start motor.
Oh ye, rental motor perday 200-250baht ye. Tapi uols pandai2 discuss le pasal payment convert to hours, kan kite nak follow tour whole day @ half day.. Banyak masa kat luar so boleh kurang lagi le rental nya.



Hari ni nak pi naik tungang gajah. Xpernah terlintas mokcik nak naik2 gajah ni.. 
Takut. Ehh apehal ko ni mokcik! Semua benda takut.. Wakakaka... Tapi ai is berani tengok citer paranormal. Korang bolehhh???
Pagi ni sekali lagi amik nasik + gulai lemak kerang pucuk ubi tu.



Masih makan kat warung tepi jalan. dekat jugak dengan hotel.
Husband amik ayam goreng ni. Aduhai... Sedapnye.. Sebenarnye xcukup tapi segan pulak nak amik lagi.. Hahaha maklumla... Hari ke 3 kami pon full day dengan Fitri & husband dia.



Sepiring ulaman dengan sambal belacan ni free jek. 



Lebih kurang pukul 9am kami sampai di Aonang Krabi Safari. Pakej included transport pergi & balik ke pintu hotel. Van beso tapi kami ber4 je kat dalam. Ok, pakej kami half day Elephant Trekking 600baht (RM60) susah nak cari harga ni ok. Hehehe lucky. Kena pandai cakap. Itu antara husband dengan Cozy's staff. Cakap macam ayam ngan itik, tapi dapat jugak le kami harga serendah tu.



Besokan gajah yg diorg naik. Name gajah tu Put. Umur 17tahun.. Nakal ya amat.
Tapi gajah yg kami naik pulak paling tua. Usia 30 tahun. Gajah Jantan name Nara. 1st nak naik mmg hati mokcik gundah gulana. terbayang sekali kena sepak dengan gajah, naik minyak ke.. Banyak sangat tengok documentari, ni la akibatnye. Muahaha



Ni rasanye saya tanye kat husband kenapa bulu badan gajah sedikit kasar & x lebat. 



Lepas trekking di ladang getah berlumpur, berbukit, berlopak.. akhirnye sampai ke sungai. Semua gajah2 dah duk parking tepi sungai, yg visitor dok bergambo2. Gajah si Put tu pi sembur air kat visitor... Cisss basah baju okeh. Tengok gajah ai, sopan santun jek.. kikiki



Thank you Nara..



Bergambo sebelom balik.
Ade jual pisang seikat 50baht. Beli le kasi si gajah makan sikit.
Ade jugak souvenir daripada gading gajah. Macam gelang, rantai... Then ade gambar jugak le diorg snap before gajah start trekking dlm ladang getah tu.



Depan Cozy ade tut tut ni. Tapi xdek sape boleh bawak kami ke pekan Krabi naik ni. Kami share ber4 naik taxi ke pekan Krabi 50baht. Cari t-shirt utk bawak balik Msia.



Nak kasi tips sikit. Kalau uols nak tuko duit masa dah di Aonang, korang pi kat sini ye, Currency Exchange Van ni kasi banyak sikit dari lain2 exchange.



Sampai kat pekan Krabi, kami tanye local people nak cari souvenir murah kat mane. Saya xtau nak citer kedai tu kat mane. Tapi brader motor ni boleh bawakkan uols ke sana. Just kasi upah je.. 5-10 hengget sebab diorg akan tggu & hantar uols balik ke sini.



Hahaha

Sampai sini dulu ye..
Khop khun mahk, khrap sebab sudi singgah di blog kecik mokcik ni..



 sudi clicks?? :D

Related Posts by Categories



4 comments:

  1. seronoknyeeeee!!!!!!
    nak pergi honeymoon jugakkkk!

    yang naik motor tuh memang naik ber3 eh??
    comel.. hahahahaha

    ReplyDelete

Thanks kerna sudi comment. Love uolss :)

 

Copyright © mommyHaza Story. Designed by Whitey Mommy