12 December 2014

I-City Shah Alam



السلام عليكم & Hi... sudi clicks?? :D


Helloooo uols.. seperti yg di war2kan (giteww), ai baru habis case, so boleh lurus, bengkokkan tulang kaki, tangan semua then boleh bukak blog kejap... Ponet, tak sempat beli lunch, makan meggi jek, huhuhu tetiba tadi case terrrrDelay sejam. Yg mokcik dah siap scrubbing, gowning semua, terpaksa duk bertakafur di sisi trolley macam tu. Hahaha, tak pe. jangan memaki hamun tak tentu pasal.. Nak cari $ halal kan... wakaka


Mari lah sambung citer

Dah masuk I-City uols?? Sejujurnye, ai bukan la selalu masuk tempat2 cam ni. Terutama yg kena bayo "tiap pintu". Anak ai ramai uols... Ni xtermasuk 2 gugurl tu.. Kesian tau. Dari segi mental fizikal, nak kawal anak ramai kat tempat org ramai macam ni jadi cabaran, belum lagi bab berjalan dah jauh dari toilet, tetiba si Elan cakp "Buuuu, toilet dekat tak???" hukhukhuk kau! Husband pernah tolak mentah2 pelawaan saya ke sini dulu. Katanye, masuk kete parking dah seploh hinggit, tiap pintu ade pulak bayaran. Tu yg tensi tu. Tunggu la one day ibu dah banyak duit, ibu bawak lagi ke sini ye :)



Tapi malam tu husband beli kad macam touch & go tu RM100.
Valid utk 2 tahun, boleh datang balik & top up.
So, boleh la diorg main games yg kat luar2 tu. Malam tu kami x masuk pon Red-Carpet, Trick Art Museum, Snowalk etc, Waterworld lagi la tak kan.. Perginye dah malam.



Sekadar bergambo. Jalan2... Suasana best la untuk diorg. So far, anak2 mokcik xmintak pon masuk tempat yg ai mention earlier tu. Cuma attraction diorg bila nampak rides macam train tu, bumble car le.. pirate.. @ City of Digital Light Hehehe yg lain2 tu mokcik yg kepingin nak masuk. Tapi apakan daya, tunggu la engkorang dah beso ye anak2.



Ni berdepan Art Museum. X perasan ape ke namenye. Ade ironman kat situ.



Dessert Trail (RM5 per entry) Kimie free sebab tinggi dia bawah 90cm.
Happy diorg.





Kalau xsilap tempat ni name Circus Travel. Tempat kegemaran abang Irfan. RM10 per entry.



Elan pulak tak puas hati, dia nak sangat naik kete ni, klu Arman pon staff tu dok measure tinggi dia berkali2, ni lagikan si Elan, Kemetot. Arman tinggi ngam2 125cm untuk masuk ke situ.



Anak2 penawar duka lara saya & husband



Ehh gambo ni teratas pulok. Abang Irfan & Arman. Patung ni kat belakang Giant Ferris Wheel tu. Dah nak balik dah time ni. Hampir 12mn.





Sempat kami (uwan, Kimie & Elan) naik Giant Ferris Wheel sementara Abang Irfan & Arman main kete langgo2 tu. Naik wheel ni RM10/head. Kimie free.



Bergambo dengan binatang kegemaran dak Kimie
Alipen



Akhir sekali.
Mokcik & pokcik comel



Web untuk i-ticket ade kat sini ye 





Related Posts by Categories



2 comments:

  1. Bestnya lahh..Saya ni duduk Shah Alam belum sampai seru nak jejak kaki dlm I-City huhuhuhu..InshaAllah one day

    Jemputlah ke blog saya #projek2ribu

    ReplyDelete
  2. Ada urusan di Shah Alam/Klang/USJ Subang Jaya i.e ADTEC, CIAST, WISMA GM, UITM, UNISEL, MSU, POLITEKNIK Shah Alam atau sebagainya. Tempahlah homestay kami yang berdekatan dengan harga murah & berpatutan (RM180/semalam) dan boleh layari INTERNET @ UNIFI percuma. Layari blog kami untuk info terkini di http://onlinebookinghomestay.blogspot.com

    ReplyDelete

Thanks kerna sudi comment. Love uolss :)

 

Copyright © mommyHaza Story. Designed by Whitey Mommy