04 July 2013

Congee




السلام عليكم & Hi... 


Pembelajaran utk hari ini:
Congee=Kanji=Bubur nasik

Sedia maklum, tempat keje ai ni aircond sgt sejuk. 16c yek. Kan ai keje bahagian operation room. So musti sejukkk sampai tulang itam. Hidung ai tu tersumbat sokmo. Hehehe.. xpela nak buat cam mane dah rezeki keje sini.

So, time sejuk2 ni klu dapat bubur nasik kan best... Makan panas2. Nyum nyum. Dah 2 kali me beli congee ni. Sedap tau. Cara sediakan congee ni pon mudah. Zaman sekarang everything di hujung jari ajek la..



Klu nak cari congee ni, cari di bahagian beras2 di pasar raya yek, adik2 :)
So far, me jumpa di Giant & Tesco ade jual Congee ni. Harga sebungkus tu RM4.90 klu xsilap.



Yg ini Mushroom Congee with Chicken.

Bila dah taroh air paneh, uols masukkan dlm microwave. Lebih kurang 3 minit cam tu dah cukup. Sedappp slurrppp leleh air liur, ai tell u :D

Saat telan benda ni, start la feeling ala2 duk Jepon gitu, auww auww.. Hehehe
Heaven! Berangan is free xpe.. 



Owwhh ini bukan ninja yek. Ini ai la.. Baru selesai haemoroidectomy. (tau x ape tu? Pembedahan buasir la) Hehhehee



 sudi clicks?? :D

Related Posts by Categories



2 comments:

  1. Sejuknya..nida masa belah perut kt dlm ot pun dh rasa x tahan, inikan yg keja kt dlm ot tu

    ReplyDelete
  2. congee tu bahasa jepun ke? hihi nway sedapnya bubur..siap dah ada jual yg instant ye skrg..:)

    ReplyDelete

Thanks kerna sudi comment. Love uolss :)

 

Copyright © mommyHaza Story. Designed by Whitey Mommy