11 December 2010

Khasiat Susu Coklat

Khasiat susu coklat


John McKay menunjukkan Anleneâ„¢ Concentrate berperisa coklat.


BERTUBUH langsing memang menarik. Bagaimanapun tidak ramai wanita menyedari amalan diet keterlaluan bagi memiliki tubuh idaman sebenarnya mendedahkan mereka kepada risiko osteoporosis atau masalah tulang reput.

Amalan diet sering kali memaksa individu menolak hidangan mengandungi protein, lemak dan karbohidrat serta vitamin dan mineral yang diperlukan bagi menguatkan tulang.

Bahkan, golongan ini cenderung untuk menolak minum susu kerana percaya ia menggemukkan, sedangkan kunci mendapatkan tulang kuat adalah melalui kalsium yang banyak terkandung di dalam susu.

Selain itu, terdapat wanita yang kurang gemar minum susu kerana rasanya yang tawar. Mungkin mereka belum mengetahui khasiat sebenar susu.

Justeru itu, Anlene™, susu tepung yang terkenal untuk kesihatan tulang optimum bagi golongan dewasa, melancarkan Anlene™ Concentrate dalam perisa coklat. Ia mengandungi empat kali lebih kalsium daripada susu segar biasa. Ia sebagai satu pilihan baru untuk wanita yang aktif dan mementingkan kesihatan.

Sebagai pakar nutrisi tulang, Anlene™ memahami kesukaranorang ramai memenuhi keperluan kalsium harian mereka disebabkan cabaran kehidupan harian yang sibuk dan aktif. Bagi mereka, Anlene™ Concentrate adalah cara mudah untuk menjamin keperluan kalsium harian.

Menurut Pengurus besar Fonterra Brands (Malaysia) Sdn. Bhd., John McKay, minum susu biasa mungkin tidak mencukupi.

"Ini kerana hasil penyelidikan menunjukkan bahawa kebanyakan wanita Malaysia hanya mendapat 50 peratus daripada keperluan kalsium harian mereka. Sebahagian rakyat Malaysia tidak menggemari rasa susu biasa. Oleh itu kami melancarkan Anlene™ Concentrate Coklat," ujarnya.

Selain memenuhi keperluan kalsium harian anda, perisa coklat yang lazat adalah satu kelebihan. Pihaknya, menurut McKay berbangga memperkenalkan produk baru kepada rangkaian produk susu berkalsium tinggi sedia ada.

Jisim tulang memuncak pada umur 30 tahun dan mula merosot. Oleh itu, pengambilan kalsium yang mencukupi daripada makanan harian adalah amat penting. Kekurangan kalsium boleh menyebabkan kehilangan jisim tulang dan jika berterusan boleh menyebabkan osteoporosis terutama di kalangan wanita yang usianya telah meningkat.

kalsium"Anlene™ percaya langkah pertama untuk memiliki tulang yang sihat adalah mudah. Minum susu yang sesuai dengan kandungan kalsium yang mencukupi. Perubahan yang kecil dalam amalan pemakanan harian anda boleh membawa perubahan yang besar kepada kesihatan tulang anda di masa hadapan," ujarnya.

Anlene™ merupakan satu- satunya susu tepung berkalsium tinggi yang telah diuji secara klinikal. Hasil penyelidikan menunjukkan kadar kehilangan jisim tulang di kalangan wanita yang meminum susu Anlene™ adalah lebih rendah berbanding wanita yang tidak meminum susu Anlene™. Hasil kajian itu telah dicetak oleh The Journal of Bone and Mineral Researchpada 2001, menyokong status Diuji Secara Klinikal Anlene™ di kalangan kumpulan kesihatan yang berpengaruh.

Anlene™ Concentrate Coklat kini boleh didapati di semua pasa raya kecil dan besar serta di kedai serba guna.

Related Posts by Categories0 comments:

Post a Comment

Thanks kerna sudi comment. Love uolss :)

 

Copyright © mommyHaza Story. Designed by Whitey Mommy