20 December 2010

Weekend di Bukit Cerakah (1)

Salam yaa...

(Ini entry gambar yg amat banyak, gediks jugak di samping jejaka2 handsome mummyHaza)

Untuk adik2 chumel yg nak tau ape yg terbaru kat sana:

1. Luas sgt luas yek, sila abaikan klu adik2 ingin berjalan guna kaki sebab sekarang luasnye 817 hektar.. mummyHaza serta family penat giles2 berjalan dr 1 station ke satu station.. Sudahnye kami menaiki tram (bas taman) ^___^

Asalnye nak berbasikal tapi xbuleh nak nolong sebab bby elan nak taruh kat mane?? hehehe..
(sangat penat sebab mummyHaza lupe lak nak bawak kendong si elan)

2. Masuk harus bayar RM3 utk dewasa (12thn keatas) & RM1 (4-11thn), manakala untuk masuk Taman iklim sederhana 4 musim jugak bayaran nye sama..

Utk sewa basikal RM3 utk 1 jam & RM1 utk jam seterusnye... Basikal sangat chumel ade toddler sitter kat belakangnye.. yg mane mummyHaza x pernah tengok, terjakun sekejap ;p

3. Di setiap zon tu, tersedia toilet yg best, terjaga rapi yek adik2.. Jgn risau klu nak pi ke nak bo ke time2 tu.. hehehe FREE yek..

4. Ibu bapak yg nak b'rekreasi sila la bawak makanan sendiri, ala2 berpicnic gitu, sebab dah masuk ke taman ni x dek warong nasi lemak mahupun bihun goreng yek... bluieewwwkkk hehehe cuma ade maggie cup. Jadi seperti kami makan maggie cup ajek kat dlm tu... cikedis2 banyak yek..

5. Ade banyak taman2 kat dlm ni.. uols, kiteorg x pi seluruh kawasan di sebabkan:

* Anak2 dah nak bertukar ultraman + raksasa..
* Irfan dah x reti berjalan, BERLARI ajek keje nye.. huhuhu penat mulut di samping tangan yg menjadi kepit si ketam..
* Kendong eizlan amat penat yek, budak kenit ni makin hantap, bergilir2 saya & si suami dokong, dengan melayan budak2 yg dua tu lagi.. hwaaaa
* Arman turn off merajuk jek keje nye.. Alasan badan dah penat + nak tdo..;)

6. Okla uols.. boleh tengok2 gambar, atau get more information from here


Ini map Malaysia Agricultural Park. Sila clik utk lebih beso petanye..

Ini gambar 1st dr saya uols...

Huhuhu... janganla uols jemu yek sebab entry ni banyak gambo ibu yg kekonon nye nak glams.. hahahaha


Gambar si suami x dek banyak, he's refused to snap picca!


Ini si dia yg ku sayangi ;p


Ini abang Irfan dengan si landak2, abg irfan takut ye sebenarnye..


Lupa pulak, kami di Taman Haiwan yek.. Sorry yek gambar agak berterabur yek..



Si kuda yang eksen!



Yg ni taman yg adek kat bwh taman sederhana iklim tu yek.. gambar mummyHaza kat situ akan menyusul...




Ooo si monyet ni pun adekk banyak kat sana..



Ohhh mummy jugak, jangan marah yek..

Cak dari kami...





Okla.. cukup2 kang korang loya tengok mummy ni jek..

Related Posts by Categories



3 comments:

Thanks kerna sudi comment. Love uolss :)

 

Copyright © mommyHaza Story. Designed by Whitey Mommy