السلام عليكم & Hi...
Hari ni cekgu nak share resepi desert.
Dalam 2 mggu ni belom berDA lagi. Walaubagaimanepon masih kurang amik nasi. At least segenggam tangan toddler dinner sehari SHJ. Bayangkan... Hehhee
Malam tadi buat bengkang roti @ ongputihnye Bread Pudding.
So pagi ni bawak ke tempat keje.
Share makan2 dengan diorg.
Resepi di ambil dr fb. Sgt mudah, xdak manis sesangat. Nice di tekak gitu
(๑ˇ3ˇ๑)
Bahan2:
Roti gardenia 8-10 keping
Fresh milk 1 1/4 cawan
Tepong gandum 2 sudu beso
Melted butter 4 sudu beso
Gula secukup rasa
Garam secubit
Raisin
Potong roti kecik2. Me potong 4. Siap2 tabor raisin dlm bekas.
Dlm bekas lain, satukan fresh milk, tepong gandum, melted butter, gula & garam hingga sebati.
Tuangkan ke dalam bekas roti yg dah di susun tadi.
Biarkan selama 30 minit roti utk menyerap habis bahan tadi.
Panaskan oven 10minit.
Bakar 30min dlm oven suhu 160-170°
Siap!
Before hidang, nak sedap lagi tuang sikit susu pekat kat atas roti tadi, panaskan dlm m/wave.. Heaven!!
Sudi clicks??