11 December 2014

Karipap kentang




السلام عليكم & Hi... 

Selamat bercuti orang2 Selangor yg bekerja di Selangor!



Breakfast pagi ni dengan karipap kentang.
Bentuk kepala hello kitty tapi lepas goreng x nampak rupa pulak. Hahhaa



Me google resepi yg simple2 jek utk adunan tepong nye. 500mg tepong gandum, 2 senduk myk masak yg di panaskan & air + garam 1 mug sederhana. Uli sampai adunan x lagi melekat kat tangan.

Lepas goreng mmg rangup u! 




Ps: Tak selalu buat keripap. Leceh nak dadukan kentang tu. Ai is malas. Setahun tu ade la sekali dua buat. Kekadang xpernah langsung. Beli jek. 40¢ sebijik kan? ヾ(¯∇ ̄)





 sudi clicks?? :D

Related Posts by Categories



8 comments:

  1. karipap is my febret, walau tak reti buat, kadang beli pun tak sedap... tapi karipap memang paling best kalau buat sendiri... ko nak letak inti banyak mana pun tak kisah...

    ehhh Selangor cuti yer... patut lah senyap sunyi je semua orang

    ReplyDelete
  2. Haza nak mencuba terap kepala hello kitty sebenarnya kan
    Kakak pun jaaaarang buat karipap - beli aje senang haha...

    ReplyDelete
  3. tang inti takd e masalah .. tp ai bermasalah tang kulit tu .. tak mo jd... huhuhuh tak rangup dan tak sedap ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh cuba resepi tepong tu dear, sesetengah org campor sedikit tepong ubi dengan tepong beras untuk crunchy

      Delete

Thanks kerna sudi comment. Love uolss :)

 

Copyright © mommyHaza Story. Designed by Whitey Mommy