02 March 2015

Apam xberapa nak mekar





السلام عليكم & Hi...

uols...
Doakan ISO weols berjalan lancar esok (3.3.15-4.3.15)
Bz yg banyak.
Banyak citer nak share dlm blog ni, tapi...
bz me..



Ok, last week salah satu bento/bekal yg anak2 n mak anak ~ apam.



Bahan2.
Tepong gandum
Tepong beras
Baking powder
Sugar
Butter
Dried yeast
Warm h2o
Pewarna



Mixed well dried yeast + sugar + h20



Sila melt itu butter 



Semua tepung2 di satukan.
Perlahan2 masukkan bahan2 lain tadi.



Asingkan adunan utk warna yg anda suka.
Biarkan adunan kembang/naik.
Panaskan pengukus terlebih dahulu then masukkan adunan. Kukus 15-20minit.



Gitu.
Xberapa kembang sebab mokcik biar adunan utk half hour ajek.
Adunan mesti penuh 9/10 paper cup tau. Nanti naik cun punye...

Ape2 pon... Uols boleh amik resepi kat gambo tu :p








sudi clicks?? :D

Related Posts by Categories



4 comments:

  1. Laaa.... haza pandai baca chinese kisahnya ye..
    Resepi tu boleh ditranslate lagi.

    Gebu!

    ReplyDelete
  2. chehhhh bagi resepi tulisan cina... dah terasa macam apam cina sembahyang pulak

    ReplyDelete
  3. rajin acik Haza masak..bagus untuk anak2

    ReplyDelete

Thanks kerna sudi comment. Love uolss :)

 

Copyright © mommyHaza Story. Designed by Whitey Mommy