15 April 2013

Sarapan Khasiat | Milo





السلام عليكم & Hi... 



Klu dulu kan.. acik Haza selalu bersarapan pagi secara merbahaya ikut perasaan. Nasi Lemak itu PASTI katanyer... Betul. Lagi2 time pregnant... Zassss amik kau.. Macam2 telan dari pagi, tengahari ke tea time. Semua berlaku di tempat kerja me ini. Wajib 3 meal tu ade. Belum lagi sampai di rumah. Lepas masak untuk dinner, sekali lagi acik akan duduk together2 dengan diorg, MAKAN lagi gitu...

Hinggala me mencapai berat badan yg BMI nye tertera OBES.. Huhuhu x mau xmau xmau!!! Kata orang klu nak diet, pagi sarapan penting. Me sejak kenal dengan Herbalife mahu pon Shaklee, me dah xmakan nasi lemak ke hape pagi2. Cukupla dengan minuman Shake {ataupun goncang2} 

Tapi nak telan benda berkhasiat ni bukan nye mudah for me.. Me try macam2 rasa, off course bukan yang Bukan2 la.. contohnye xkan nak shake dengan air sirap :) atau air gas kan...

So, me shake dengan air yogurt, Soya, susu @ sekarang dah try dengan MILO pulak.. hehehe sedap... Moga tambah sihat untuk usus me yg dah 30++  menelan ape saje kecuali besi, batu kayu..

Boleh jugak kalau uols nak tengok menu sarapan yg awesome ade di web MILO Breakfast Movement ini.. Macam2 resepi untuk sarapan di sana Quick Recipes lagi! . Alahai craving... 



 Spicy Tuna Wrap

Spicy Tuna Wrap


Malay Pancake

Malay Pancake (Lempeng Kelapa)


Egg & Salmon Sandwich

Egg Salmon Sandwich 


Garden Tuna Melts

Garden Tuna Melts


Milk Pancake

Milk Pancake


Hisshh macam2 lagi resepi yg ade di situ.. 


My husband pulak, perotnye dah lama sedap minum air kopi. Wajib bila kat depan me minum 2x sehari (before kuar gi keje & before bed) Sangat Tegar dengan Al* C*fe dia. Tapi kat tempat keje beliau, i lagi xtau berapa kali minum cafe dgn officematenye kennn..

So, one day tiba2 beliau pesan kat me, usahlah buat kan lagi dia nescafe ke hape dah sebab katanye degup jantung tiba2 laju, mulut kurang menyenangkan etc.. So, since that day beliau start minum MILO. Mmmm sekarang dah xdek problem dah. Alhamdulillah... So, stock Milo ade jek kat umah. Share dengan abang irfan jugak.


Ok rasanye cukupla bebelan me pagi ni.. Klu nak resepi khasiat yg macam2 pi la kat WEB Milo tu ya.. Boleh support Milo Breakfast tu sekali hahhaa..



Baju Hijau i hari ni.. Support Milo sgt2 kennn kikiki



 sudi clicks?? :D

Related Posts by Categories



0 comments:

Post a Comment

Thanks kerna sudi comment. Love uolss :)

 

Copyright © mommyHaza Story. Designed by Whitey Mommy