Assalammualaikum...
Ok, hari ni me post entry lunch kami Ahad semalam.
Hehehehe actually last week jugak kami ke Pasar Tani Stadium Shah Alam tu. kiranye 2 minggu berturut2. Me cari Udang Ketaq2 a.k.a ada orang sebut udang lipan jugak kan??
Xtau sejak makan di Pulau Aman tempoh hari, me asyik rasa nak makan udang tu jek.. Ye la kan, dah 30++tahun umur me xpernah merasa udang tu, bila dah dapat, heaven nye sangat2, hehehehe
Tadaa... Ini hasil rembatan bahan basah di Pasar Tani tersebut. Tapi i masak okeh.
4 masakan ni me masak lepas balik dari kuar dengan my mom & sis. Lebih kurang pukul 2pm ie lepas berzohor kami menjamah makan tengahari.. :)
Yeheeee ini la udang ketaq2.. Nyum2 me masak steam campor bawang ngan cili ajek. Me ngan anak2 jek yg makan. Yg lain sekadar merasa. :)
Sambal cili ikan selar.
Untuk kanda i, ketam black pepper. Habisla coloesterol u naik balik, ayah... hehehe jangan salahkan me ya.
Sayur pulak i rebuskan air ajek.. Dah macam2 masuk dalam perut, so, adelah healthy dish dari ibu ini kennn
Haaaaaa anak2 me suh makan dulu, macam last week, diorg makan berPicnic kat porch depan umah ni. Me pasang kipas, diorang suka la makan sambil celoteh2.
2 gugurl me still xsampai umah lagi. Diorg balik kg ayahnye. Tiba2 rindu mulut becok si Min.
Ni Echa. Si tomato tersentap, merajuk la tu.. eeiiiii
Abang Irfan & Arman cool jek... xbanyak ragam.
ok, ok, case ade hari ni... So, sedikit bz.
Autopublish je dari mummyHaza ya...
semua menu nyer sedap2 terliur..
ReplyDeleteMenu yg macam biasa.. Hari2 simple hehehe
DeleteSeronok walopun berpiknik dpn umah aje. Feeling tetap lain dari mkn kat meja makan. Kami tunggu panas baru boleh giat dgn aktiviti piknik. Skrg sejuuukk lagi .
ReplyDeleteBetul LL feeling dia lain sikit. Dah lama kami xpicnic kat luar. . LL kat sana pulak feeling lagi berdouble kan sebab luar msia hehehe
Deleteudang tue macam sedap jer.nak try juga lerrr..
ReplyDeleteSedap BSB.. Marila try.. Xjemu makan
Delete